Håndboldkolossen KIF Kolding København vakler.

Det danske mesterhold er kommet usædvanligt dårligt fra start både i Danmark og Europa, og mandag aften blev det til et højst overraskende nederlag til HC Midtjylland, der i herrehåndboldligaen knebent vandt med 25-24 på hjemmebane.

Det danske mesterhold, der år efter år melder selvsikkert ud, at målsætningen er ’at vinde hver eneste kamp’, har nu tabt tre af syv opgør i denne spæde sæson: Til Bjerringbro-Silkeborg, til svenske Kristianstad i Champions League og altså til HC Midtjylland. Det er næsten halvdelen, og det er holdets andet nederlag i træk.

»Spillemæssigt er vi ikke helt, hvor vi skal være. Sidste år startede vi rigtigt godt, men i år har vi ikke været helt så skarpe. Vi har måske ikke været helt så sammenspillede, selv om vi faktisk har haft nogle gode træninger sammen, så vi skal muligvis have lidt tid,« lød det fra Lars Jørgensen til TV 2 Sport efter kampen.

Han var selv impliceret i lidt af et nøgle-øjeblik, da han med otte og et halvt minut tilbage hev en to-minutters-udvisning.

Det udnyttede HC Midtjylland til at etablere det forspring, der altså holdt hele vejen hjem. På det tidspunkt stod der 21-20 til hjemmeholdet, der i stedet kom på 23-21, 24-22 og 25-22.

Ikke mindst HC Midtjyllands Kasper Gudnitz strålede i den periode med flere mål, mens målmand Tim Winkler omvendt holdt KIF-spillerne fra at score.

KIF Kolding København var ellers kommet glimrende ud til anden halvleg efter at have været bagud med 12-13 ved pausen.

Det fik mesterholdet lynhurtigt vendt med tre mål på stribe og en 15-13-føring, inden hjemmeholdet igen fik fat. Og da HC Midtjylland mod slutningen trak fra, var der ikke noget modsvar.

Og så hoppede de sortklædte spillere rundt i hallen, som havde de vundet det danske mesterskab.

Playmaker Martin Hansen satte efterfølgende ord på:

»Jeg er helt rundt på gulvet. Vi havde slet ikke regnet med at vinde den her. Nu skal den bare have fuld gas i omklædningsrummet. Det er helt fantastisk,« sagde HC Midtjylland-spilleren efter kampen til TV 2 Sport.

Med sejren går midtjyderne faktisk forbi de sejrsvante modstandere i tabellen på en bedre målscore. Begge hold har fire point for de første fire runder.