KØB PLUS!

- Jeg sad med en flov smag i munden

KOMMENTAR

Det var forfærdeligt at se på. Ydmygende og pinligt for de danske håndboldherrer, der mentalt slet ikke var til stede i hallen i Barcelona.

Tænk sig at stå i en VM-finale og i den grad bryde sammen.  

Ja, man var tæt på at skrive negativ dansk håndboldhistorie med dette kæmpenederlag. 17 måls forskel er det største nederlag et dansk herrelandshold nogensinde har fået. Det var tæt på igen, fordi alle som een svigtede. Men de flove danske spillere kunne alligevel skrive sig ind i VM-historien. Aldrig har et hold tabt en VM-finale med større cifre og heller ikke med større skam.

Jeg sad med en meget flov smag i munden, da danskerne skulle have overrakt deres sølvmedaljer. Efter sådan en røvfuld måtte man mere end nogensinde konstatere, at sølv er noget, man taber. Men aldrig er det blevet gjort på en værre måde, end danskerne her gjorde.

Hvem havde så skylden for dette kollaps?

Jeg vil sige kollektivet. Der er undervejs talt så meget om dette holds styrke netop er kollektivet. Her blev det i stedet den helt store svaghed.

I et fladt hieraki var der ingen styrmand til at tage over, da det hele allerede i de første minutter begyndte at skride. På det danske hold er der verdensstjerner som Mikkel Hansen, Niklas Landin, Hans Lindberg, ja der kan sagtens nævnes yderligere et par stykker. Men de var der ikke til at tage over efter den deprimerende danske start. Tværtimod lavede de og holdkammeraterne så mange børnefejl, at jeg måtte knibe mig i armen for at sikre mig, jeg sad og så på en VM-finale.
 
Naturligvis var spanierne gode og fortjente guldmedaljerne, men de havde heller ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de ville møde en modstander, der bare lagde sig ned på ryggen og sagde værsågo`. Nu blev det en spansk håndbolddrøm og et dansk mareridt.

Jeg kan godt forstå, at det var med bøjede hoveder, at danskerne modtog deres sølvmedalje. Denne endefuld kommer de ikke over lige med det samme.
 
Men kunne landstræner Ulrik Wilbek da ikke gøre noget? Han har mange gange før tryllet taktiske genialiteter frem.

Men landstræneren var her kommet på en umulig opgave, selv om han forsøgte alt.

Det er sjældent, at man tager en timeout blot fire minutter ind i en finale. Her gjorde landstræneren det klogt for at forsøge at vække sine spillere, der virkede, som om de alle var inde i en osteklokke. Efter 23 minutter havde han taget to og forsøgt sig med tre forskellige playmakere. Men intet fungerede, fordi de danske angreb blev spillet i et oldboys tempo, kontraerne var ikke-eksisterende, og så afsluttede de ellers så scoringssikre fløje og stregspillere på den mest ynkelige vis.
 
Efter semifinalen mod Kroatien havde man fået håbet om, at det danske hold igen havde fået et forsvar, som det også var tilfældet for to år siden ved VM i Sverige, hvor det danske hold stille og roligt fik et forsvar i verdensklasse.
 
Mod kroaterne nød jeg, hvordan de fire midterste hele tiden var et skridt hurtigere end modstanderen og fik tacklet og generet deres modspiller. Her stod man klistret til stregen og troede, at man kunne tage de spanske skytter i paraderne. Der var i perioder nærmest tale om straffekast med tilløb for spanierne, og så havde de ikke det mindste besvær med at passere de danske målmænd, der stod lidt på skift, efterhånden som de blev skudt i sænk.

Det var, som om den danske kvartet i midten mødte hinanden for første gang. Ikke mindst var det ganske forfærdeligt at se, hvordan Kasper Nielsen og Mikkel Hansen svømmede rundt. De og holdkammeraterne skuffede en hel nation med denne pinlige og elendige finaleindsats.

Din kommentar

Kommentarer

håndboldholdets finale nedtur

Skrevet af Anonym, Søndag den 3. februar 2013, 15:47

Jeg tror at Vilbeks sygdom har præget spillerne, det er jo ikke uden grund at de har træneren med til kampene. Det her viser kun hvor vigtig Vilbek har været i de tidligere kampe. Men sådan blev det nu, og jeg tror det er bedre at komme videre og ønske Vilbek god bedring. Det er nu min mening

Dansk håndbold er i verdensklasse

Skrevet af Anonym, Mandag den 28. januar 2013, 20:28

Jeg har set håndbold siden 1962 og gør det stadig. Jeg husker stadig Svenskerne , Rumænien - Sovjet og ikke at forglemme DDR, som jeg mener har haft et af verdens bedste hold gennem tider sammen med sverige. Jeg er stolt, som dansker. at vi igen fik sølv ved WM, og tænk lige på hvem har været i en WM finale to gange i træk. Er vi ikke verdensmester, ja det er vi, og i finalen slog vi ja men dog var det ikke SPANIEN, i 2011. Ja vores talenter U19 slog spanien i WM finalen i Argentina, har i/vi glemt dette. Nej det har jeg ikke. Vi slog spanien 24 - 22. Hvorfor er dnamark så blevet gode til håndbold, svaret er enkelt og her vil jeg gerne give mit gæstus til alle de frivillige i klubberne, som har været med til at højne dansk håndbold. Danmark ha også spillet sig til det næste WM for ungdomshold. Til slut vil ger gerne sige TILLYKKE TIL DE DANSKE HERRE MED SØLVET I SPANIEN og velkommen hjem.

Med venlig hilsen
Hansen

IC4-regeringens skyld -

Skrevet af Anonym, Mandag den 28. januar 2013, 14:44

Det helt utilstedelige resultat kan kun skyldes den nuværende IC4-regering, vi må snarest have valgt en ny, kvalificeret af slagsen - der er grænser for, hvad man kan byde de øvrige EU-stater.

TV2

Skrevet af Anonym, Mandag den 28. januar 2013, 01:50

Skylden . Den bære landsholdet naturligvis. Men når det så er sagt, så bærer sådan en som dig Ole Ravn og resten af den danske presse også skylden. Du udråbte Danmark som verdensmester før kampen var spillet. Tv2 5 timers optakt , hør her burde to timer ikke være nok. Pressen har fået nationen til at tro at guldet var i hus, som selvfølgelig har smittet af på spillerne .,,,,

Hahaha

Skrevet af Anonym, Mandag den 28. januar 2013, 00:47

Jeg var på Jensens

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 23:58

Jeg gad sgu ikke se finalen, fordi jeg regnede med, at vi tabte. Så den stod på høflig betjening i Jensens Bøfhus, hvor der var god plads.Hold kaje hvor var jeg glad for, at jeg ikke så den kamp. Nu sidder jeg tilbage med indtrykket efter Kroatienskampen og synes fanme, at sølv er fint.

Danmarks forbandelse

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 23:34

Jeg frygter, at Danmark også snart får rekorden som det land, der har været i finalen flest gange uden at vinde én eneste gang. Frygter at Danmark til VM i herrehåndbold er, hvad Holland er til VM i fodbold, når det gælder finalen.

Var holdet ikke dårligt forberedt mentalt...?

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 22:06

Ole Ravn (hvis du kan svare); ud over det kollektive kollaps - var en del af forklaringen ikke også, uden bagklogskab iøvrigt, at spillerne ikke var, hvor de skulle være mentalt pga forkert opladning? Og er det ikke også trænerstabens ansvar? Jeg mener - det virkede som om, at spillerne var tynget af muligheden for at vinde det allerførste guld til Danmark i håndbold-VM efter at have været så tæt på tidligere. Og da modgangen så kom tidligt i kampen, gik man ned. Burde Wilbek & Co ikke have forudset risikoen for dette og haft øget fokus på mentaltræning op til finalen...?

Ravn

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 21:02

Ravn står med en flov smag i munden efter vi har vundet en sølvmedalje!!!
Hvad har han mon selv præsteret, som kan gøre ham stolt, som er stører end en WM sølvmedalje.
Hvem har dog udnævnt den klovn til ekspert jounalist.

Ingen Ravn-erok her

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 22:09

Ingen grund til at skyde budbringeren. Ravn har ret. Wilbek har ændret den danske håndbold-filosofi. Først med kvinderne, nu med herrerne. I den filosofi er der ingen grund til at være stolt eller tilfreds med en sølvmedalje. Hvem kan bruge det til noget. At være tilfreds som to'er er den gamle danske taber-filosofi. Hvorfor holdet så stillede op med Spansk Syge på kampdagen er en total metal afbrænder. Måske Wilbek gav holdet for meget tid til at tænke i går, da holdet ikke trænede. Holdet ved ikke hvad der gik galt i dag - og vi gør slet ikke.

I stedet for den planlagte F-16 eskorte...

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 20:56

...kan vi så ikke bare skyde dem ned inden de når Kastrup?

vildt

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 20:34

det er jo helt vildt.det er vm finalen.verdens bedste hold.alle vm finaler i alle sportsgrene er vel aldrig vundet så vildt

Håndboldekspert?

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 20:32

Det er vel nok synd for dig, Ole Ravn. Nu ved du hvordan vi har det når vi læser dine indlæg..

KRITIK UDE AF PROPORTIONER!.

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 20:14

DANMARK GAV OS 14 DAGE MED FED HÅNDBOLD! VM SØLV! HELTENE HAVDE EN DÅRLIG DAG OG DET ER DET. DERFOR SKAL DE SGU DA IKKE STENES NED AF FORVÆNTE JAMMERTANTER.

PINLIGT Danmark !!!

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 20:05

Aldrig har jeg set et så dårligt dansk landshold spille !!! Det er en OMMER.

Ommer

Skrevet af Anonym, Søndag den 27. januar 2013, 22:19

Ja en ommer... det kommer helt automatisk til næste VM!.