KØB PLUS!

Island har stadig chance for gruppesejr

Islands smalle mandskab fandt nye ressourcer og er med i kampen om gruppens førsteplads efter ny flot fightersejr

Med afbud og skader på flere pladser i bagkæden er Island noget udfordret i bredden ved denne VM-slutrunde.

Holdet mangler i forhold til tidligere nøglespillere som Olafur Stefansson, Arnor Atlason og Alexander Peterson og har vel reelt kun 9-10 spillere, som landstræner Aron Kristiansson for alvor gør brug af.

På den baggrund er det imponerende, hvad holdet formåede at levere mod nummer fem fra EM sidste år, Makedonien, i den tredje kamp på fire dage.

Med udgangspunkt i et fysisk stærkt og godt sammenskruet forsvar omkring grizzlybjørnen Vignir Svavarsson gør Island det meget svært for modstanderne at score, og det giver samtidig holdets kontrafase gode vilkår for succes.

Og med den tidligere AG København-fløj, Gudjon Valur Sigurdsson, der nu er i Kiel, som raketten på flanken, får Island ofte mange lette mål. Og mod Makedonien var det stærkt medvirkende til en hurtig 4-0 føring til de nordiske øboere.

Det forspring måtte Makedonien slide endog meget hårdt for at få udlignet til 10-10 ved pausen, blot for at opleve, at islændingene igen fra anden halvlegs start løb fra makedonerne på måltavlen til 16-12.

Det siger sig selv, at der tæres hårdt på de islandske ressourcer i en kampmæssig tætpakket slutrunde, og det bør et klart bredere dansk mandskab kunne lukrere på onsdag aften. Men selv om Island ligner et såret dyr, er det nødvendigt at skrive sig bag øret, at de er snu og særdeles rutinerede, ligesom de kæmper til sidste blodsdråbe for æren og nationen.

Og specielt når Danmark er modstanderen, vil Islands spillere gøre alt for at bevise, at man kan have kræfter ud over de 100 procent at tære på. Læg dertil, at holdet i Kiel-skytten Aron Palmarsson har en stjerne i svøb, der kan gøre livet surt for ethvert forsvar, og det må stå klart, at Island bliver en ny benhård udfordring for det danske mandskab i stil med russer-kampen.

sland lignede mod Makedonien ikke et hold, der på nogen måde er ved at løbe tør for kræfter, og saga-øens fightere kæmpede sig til en fortjent 23-19 sejr, hvilket giver Island mulighed for at erobre puljens førsteplads, hvis de kan slå Danmark tilpas stort. Vær forvisset om, at de vil gøre forsøget.

 

Læs også: