Dansk VM-ottendedelsfinale mod Island. Sådan peger pilen, efter Island i et dramatisk opgør besejrede Egypten 28-25 i landenes sidste puljekamp i Gruppe C. Med sejren rykker Island lige nøjagtig forbi Egypten og op på tredjepladsen i gruppen.

Næste opgave bliver to'eren fra Gruppe B, som meget vel kan blive det danske håndboldlandshold. Danskerne er før aftenens kamp mod Polen placeret på andenpladsen og holder fast i den med en sejr eller uafgjort. Et nederlag derimod vil betyde et dansk møde med enten Sverige eller Frankrig.

Island havde kniven for struben i dagens opgør mod de stærke egyptere, som allerede havde sikret sig en plads i ottendedelsfinalen. Islændingene har haft store problemer i slutrunden og var pisket til sejr for at sikre sig videre avancement.

Det kunne ses i kampens afslutning, der blev en nervøs og rodet affære med stribevis af tekniske fejl. Særligt fra nordboernes side. Det betød, at den solide pauseføring på 15-10 kraftigt svandt ind, og med mindre end fem minutter igen var forspringet nede på en enkelt scoring.

Men er der noget, man altid kan regne med fra islandsk side, er det fight til sidste sveddråbe. Det fik man, og det var nok til at hive en smal sejr hjem.

Set med danske øjne bør en ottendedelsfinale mod Island ikke være skræmmende. Heller ikke mod Egypten formåede sagaøen at imponere. Men så igen. Det har Danmark vel heller ikke gjort.