De islandske håndboldherrer smed en føring over styr i anden halvleg ved VM i håndbold, og dermed endte opgøret mod Makedonien 27-27 i gruppe B.

Det betød, at Island slutter som nummer fire i gruppen og kan se frem til en ottendedelsfinale mod storfavoritterne fra Frankrig.

Makedonien skal møde Norge i en ottendedelsfinale, da nordmændene er sikre på at slutte på andenpladsen i gruppe A efter Frankrig uanset resultatet mod Japan senere torsdag.

Island må dog ærgre sig, da man halvvejs inde i anden halvleg førte både 23-18 og 24-19, og da en sejr ville have givet en ottendedelsfinale mod Norge i stedet.

Frankrig var sikker på førstepladsen i gruppe A og kunne derfor nøjes med en smal 26-25-sejr over Polen og lade stjernespilleren Nikola Karabatic få en pause.

Efter blandt andet nederlag i gruppen til Spanien og Slovenien og uafgjort mod Tunesien, så måtte Island ikke tabe for at sikre en billet til ottendedelsfinalen.

Island fik så tanket lidt selvtillid med storsejren over Angola, men Island fik en frygtelig indledning på opgøret mod Makedonien.

Makedonien kom hurtigt foran 4-0, men så tog islændingene fat, og Kari Kristjan Kristjansson kunne bringe Island foran 5-4 efter ti minutter.

Det fortsatte, og efter et kvarter førte Island 8-6, og i en lige første halvleg, sørgede Rúnar Kárason for, at Island kunne gå til pause foran 15-13.

Makedonien praktiserede flittigt at tage sin målmand ud og spille syv mod seks i angrebet.

Den taktik blev makedonerne netop straffet for fem minutter inde i anden halvleg, da Island erobrede bolden og Bjarke Mar Elisson kastede den i et tomt mål til 19-15-føring.

Island tog sig en scoringspause på over syv minutter, som makedonerne udnyttede, inden Arnor Atlason øgede til 25-22.

Makedonien kom på 24-25, og i den hektiske atmosfære lykkedes det altså makedonerne at få uafgjort og holde Island bag sig i gruppen.