KØB PLUS!

Ingen undskyldninger: Vi er klar til semi

Spillerne afviser landstrænerens påstand om, at de ser trætte ud

Danmark har haft alle muligheder for at spare spillere i de første VM-kampe.

Først mod Ungarn blev det nødvendigt for Ulrik Wilbek at køre igennem med de bedste på banen i stort set samtlige 60 minutter.

Alligevel vurderede landstræneren efter kvartfinalen mod Ungarn, at holdets dårlige indsats i anden halvleg simpelthen var et udtryk for træthed hos Mikkel Hansen & co.

Men der tager landstræneren fejl ifølge de danske spillere.

De mener ikke, at den dårlige danske præstation i de sidste 30 minutter skal tørres af på en skrantende fysik - det siger blandt andre playmaker Rasmus Lauge.

- Jeg vil ikke bruge det som nogen undskyldning. For mig er det mere, at vi begynder at brænde nogle oplagte chancer, og så bliver vi forkrampede og bange for at vinde. Vi misser den kvartfinale til OL, og det ligger måske stadig i nogle af spillerne. Det er ærgerligt, men vi hiver heldigvis sejren hjem, og så skal vi se, hvad vi skal forbedre til semifinalen, siger Lauge, som får opbakning fra Rene Toft Hansen:

- Jeg spillede et kvarter i hver halvleg, så jeg føler mig egentlig OK frisk. Jeg tror, vi blev bange for at tabe, og at det skulle blive en fiasko. Jeg følte ikke, det var træthed. Jeg følte mere, det var nervøsitet, lyder det ærligt fra stregspilleren.

Keeper Niklas Landin er også en af de landsholdsspillere, som mener, at Danmark ikke bør have fysiske kvaler inden aftenens semifinale, da forløbet indtil videre har været tæt på optimalt i forhold til at fordele spilletiden mellem alle 16 spillere.

- Jeg ved jo ikke, hvordan alle spillere har det i benene. Men umiddelbart hvis jeg skulle kigge på vores kampe, burde vi ikke være så trætte, som det kunne se ud mod Ungarn, for vi har haft god mulighed for at hvile os. Vi havde også to hviledage før kvartfinalen. Så på den måde tror jeg ikke, det var, fordi vi var trætte, siger Landin og tilføjer:

- Måske mere mentalt håndboldtrætte efter et EM i Serbien i januar, OL i sommer og så slutrunde igen nu her uden noget som helst ferie. Men det, er jeg sikker på, ændrer sig, når der er semifinale på programmet, siger Landin.

Højrefløj Hans Lindberg, som på ingen måde så træt ud i kampen mod Ungarn, hvor han nettede 10 gange og førte an i den danske sejr, mener heller ikke, at han og holdkammeraterne hænger i bremsen.

- Alle hold er trætte på det her tidspunkt, men jeg synes, vi har været heldige med at kunne bruge alle spillere og administrere kræfterne. Havde vi haft syv tætte kampe, så havde folk måske set anderledes slidte ud. Men jeg synes, at det forløb, vi har haft, giver en anden energibeholdning nu, lyder det fra Lindberg.

Læs også: