KØB PLUS!

Ingen europæisk bold til Boldsen

KIF Kolding København må undvære den rutinerede forsvarskæmpe på tærsklen til gruppespillet i EHF Cup

Den 14. november var en sort dag for KIF Kolding København (KIF). Holdet tabte sin første kamp i ligaen med hele 28-18 til ærkerivalerne fra BSV. Og Joachim Boldsen blev ankelskadet.

Skaden er så alvorlig, at den holder forsvarseksperten ude af begge KIFs kampe i EHF Cup mod russiske Permskie, der gælder kvalifikation til det nye gruppespil i turneringen.

- Mine ledbånd er flossede i min højre fod, så jeg er ude i to-tre uger endnu, fortæller Joachim Boldsen, der kun kan træne på cykel i øjeblikket.

- Det er uheldigt, for jeg vil rigtigt gerne spille. Men nu handler det bare om at få foden i orden igen, så jeg kan komme tilbage på banen, siger Boldsen, der afviser, at det er hans hårdt prøvede krop, der viser tegn på slitage efter mange års krævende tophåndbold.

- Det har intet med en slidt krop at gøre. Og jeg erindrer ikke, at der bliver sagt noget om unge spillere, der får samme skade og er ude i lige så lang tid, lyder det afvisende fra Boldsen, der håber, at han nå at blive klar til nogle af de mange kampe, KIF skal spille i december.

KIF-træner Peter Bredsdorff-Larsen erkender, at det koster nogle defensive kræfter at undvære Boldsen mod Permskie.

- Boldsen har jo den der store internationale erfaring og kvalitet på øverste niveau i sit forsvarsspil, så det er klart at det er en spiller, vi rigtigt gerne ville have haft med til Rusland. Men når det er sagt, er vi et hold med mange spillere, der kan tage del i forsvarsopgaverne. Vi spiller normalt med 10-11 forsvarsspillere, så vi er vant til at dække ind for Joachim, siger KIF-træneren.

Han sammenligner det for de fleste ukendte hold, Permskie, med det mandskab fra Skt. Petersborg, som BSV bankede solidt med 12 overskydende mål på udebane i Champions League sidste weekend.

- Det er store skostørrelser. Og store trøjestørrelser. Det er meget tonnage, som vi kender fra Rusland. Og det er i samme leje som Skt. Petersborg. Måske lige en cru under. Og det er et hold, jeg forventer, at vi klarer. Over to kampe i hvert fald, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

KIF spiller første kamp i EHF Cuppens tredje runde mod russiske Permskie ude på søndag, mens der er returkamp i Kolding ugen efter. Den samlede vinder er klar til det nye gruppespil i denne Europa Cup, der er kopieret fra Champions League-konceptet.

KIF Kolding København har ikke lagt skjul på, at klubben har en ambition om at vinde turneringen, der blandt andet har deltagelse af det ubesejrede tophold i den tyske bundesliga, Rhein-Neckar Löwen, der har landsholdsmålmand Niklas Landin blandt sine profiler.

Læs også: