KIF Kolding København lignede flere gange et hold, der var på vej mod et nederlag i Champions League-kampen mod mægtige Barcelona, men de danske mestre viste fremragende moral og fighteregenskaber og i en hektisk slutfase fik KIF uafgjort 27-27.

Danskerne var ellers bagud med to mål med mindre end et minut igen, men i en dramatisk afslutning lykkedes det KIF at indhente to mål. Først kringlede Lukas Karlsson bolden i kassen til 26-27. Derefter smed Nikola Karabatic væk, og på en meget sjælden KIF-kontra fik Lars Jørgensen fremtvunget et straffekast. Svenske Martin Dolk var iskold fra de syv meter og lagde frækt bolden henover hovedet på Saric i Barcelona-målet.

Barcelona fik muligheden for at sikre sig sejren i et sidste angreb, men spanierne forpassede den chance. Det endte med, at Kiril Lazarov fik et forsøg på direkte frikast efter slutfløjt, men KIF-muren og Marcus Cleverly gjorde, hvad de skulle. Et imponerende comeback, et overraskende point - og et vidnesbyrd om, at KIFs målsætning om en plads i kvartfinalerne ikke er urealistisk.

Kampen mod det spanske storhold, der har en perlerække af verdensstjerner med Nikola Karabatic som velpisket flødeskum på toppen, var den foreløbigt største internationale test for de ambitiøse danske mestre, og med et uafgjort resultat som udbytte efter en dag, hvor danskerne ikke ramte deres topniveau, så må der være masser af optimisme i KIF-lejren.

KIF kom godt fra start foran et kampklar publikum i Brøndby Hallen. Holdet var i teten på måltavlen i kampens indledning, men efter en fornuftig start på opgøret begyndte der at snige sig for mange fejl ind i begge ender af banen.

Samtidig manglede målmand Kasper Hvidt den nødvendige skarphed, som han elles normalt er garant for i de største kampe. Men den danske veteran ramte ikke niveau, og det betød - sammen med manglende risikovillighed - at hjemmeholdets kontrafase aldrig kom i gang i første halvleg.

Derfor var det naturligt, at Barcelona begyndte at trække fra på måltavlen. Uden de lette kontrascoringer havde KIF det simpelthen for svært overfor den skræmmende fysik, som de spanske mestre kan mønstre i begge ender af banen. Bagud 11-15 begyndte det at se kritisk ud, men heldigvis for KIF leverede indskiftede Marcus Cleverly en fremragende afslutning på første halvleg, og dermed fik KIF reduceret til 14-16 ved pausen.

I de første minutter af anden halvleg hang KIF på, men efter stillingen 16-17 trak Barcelona igen fra. Holdet profiterede af sin enorme bredde og etablerede igen et forspring på fire mål og virkede i kontrol.

KIF havde specielt problemer offensivt, da Lukas Karlsson ikke havde en god dag, og dermed blev det i store perioder for let for Barcelona at dæmme op for Kim Andersson og Bo Spellerberg, som stød alene med ansvaret for kreative input i angrebet.

Specielt Bo Spellerberg leverede dog endnu en gang en imponerende indsats, og som noget nær ukuelig enmandshær og sit mandskabs absolutte omdrejningspunkt har han en stor del af æren for, at KIF kom tilbage på 24-25 og fik fremtvunget spærnding, efter de ellers havde lignet et hold, der var nede i den nok så berømte sæk.

Men forbilledlig fight sendte altså danskerne tilbage i kampen, og i et hektisk sidste minut snød KIF så Jesper Nøddesbo og de andre sejrsvante Barcelona-spillere for de to point.

Resultatet betyder, at KIF og Barcelona fortsat deler førstepladsen i Champions Leagues gruppe B. Og måske vigtigst af alt har KIF bevist over for sig selv og omverdenen, at de kan bide skeer med de største europæiske klubber.