KØB PLUS!

Hvidt: Vi er bedre end AG København

Kasper Hvidt mener, at KIF Kolding København er et bedre mandskab, end hans eksklub AG København var i deres første sæson

Er KIF Kolding København et bedre håndboldbold, end AG København var? Det ligner umiddelbart et spørgsmål, der skriger på et stort, rungende ’nej’, men sådan ser rutinerede Kasper Hvidt ikke på det.

I hvert fald ikke, hvis man tager det forbehold at sammenligne KIF Kolding København med AG København på samme tidspunkt i den nu konkursramte klubs levetid.

- Jeg synes, vi er et bedre hold, hvis du sammenligner os med det hold, AG København havde i klubbens første sæson. AGK vandt mange kampe, men vi har i Kolding bevist i kampene mod Skjern og Aalborg i starten af sæsonen, at vores topniveau er meget højt. Vi har haft nogle helt utrolige opture spillemæssigt, hvor vi er langt bedre, end AGK var, siger Kasper Hvidt, der tog springet fra konkursboet i netop AG København til KIF Kolding - og med ham kom Lars Jørgensen, Joachim Boldsen og ambitionen om at være ’hele Danmarks håndboldhold’.

Kasper Hvidt understreger, at hvis sammenligningen skal være fair med AG København, så er det nødvendigt at tage udgangspunkt i samme sted i processen. Og selvom AG København havde superstjernen Mikkel Hansen, så mener Kasper Hvidt, at KIF Kolding København , der indtager førstepladsen i ligaen, til fulde kompensere for det ved for eksempel at have svenske Kim Andersson på holdet.

- Hvis du sammenligner med første sæson i AG København, så var der mange ubekendte faktorer på det hold, ligesom der er det på vores hold i Kolding nu. Men jeg synes bare, vi i Kolding har flere strenge at spille på, end AGK havde i første sæson. Og med tanke på, at vi har haft skader til store profiler som Bo Spellerberg, Boldsen og Lukas Karlsson, så synes jeg, vores resultater er imponerende, analyserer målmanden, der har en fortid i storklubber som FC Barcelona og Portland San Antionio.

Generelt savner den tidligere landsholdsmålmand, at KIF Kolding København får mere anerkendelse for de resultater, klubben leverer.

- Vi har samme antal point, som AG København havde på samme tidspunkt i turneringen sidste år, men det bliver ikke nævnt så meget. Der blev snakket meget om, hvor fantastisk et hold, det var, men man hæfter sig ikke på samme måde ved vores resultater, siger Hvidt, som er positivt overrasket over det niveau, klubben har nået i de fire måneder, den nu har eksisteret.

- Vi har nået helt sindssygt meget på fire måneder. Det er jeg sikker på, vi alle sammen gerne ville have solgt det for, inden projektet startede, lyder det fra Hvidt.

I dag gælder det så næstsidste kamp inden VM-pausen for KIF Kolding København. Skjern byder op til topbrag i Jyske Bank Boxen i Herning, og Kasper Hvidt forudser en meget lige kamp mod vestjyderne.

- Det bliver en 50-50 kamp. Skjern har været rigtig gode i denne sæson og mere stabile, end de var sidste år. Det bliver skide skægt at spille den kamp i Boxen. Der er altid en fantastisk stemning. Og så bliver de sjovt at møde de gamle drenge derovre, som man jo kender godt efterhånden. Jeg tror, det bliver en tæt kamp med masser af intensitet, siger Kasper Hvidt.

Kampen kan ses på TV2 fra kl. 17.00.