KØB PLUS!

Hvidt: Under al kritik med friplads til Final Four

Nantes slipper for at spille kvartfinale i EHF-Cup'en og går direkte i Final Four. Det forstår Kasper Hvidt og Lars Jørgensen fra KIF Kolding København ikke meget af.

- Det er forhåbentlig første og eneste gang, man kan købe sig forbi en runde, siger Kasper Hvidt til DR Sporten om situationen, hvor franske Nantes slipper for at spille kvartfinale og i stedet hopper direkte til Final Four-stævnet med semifinaler, finale og bronzekamp.

Nantes skal være værter for Final Four-stævnet, og hvis holdet - som ventet - går videre fra sin pulje, slipper holdet for en kvartfinale, der kunne sende franskmændene ud af turneringen.

Fripladsen betyder, at den dårligste af de fire toere i gruppespillet ikke kommer i kvartfinale. Det kan ende med at ramme enten Team Tvis Holstebro eller Kasper Hvidts KIF Kolding København.

- Det har jeg aldrig nogensinde oplevet før, og jeg vil sige, at det er under al kritik, siger Kasper Hvidt til DR Sporten og får opbakning fra holdkammeraten Lars Jørgensen:

- Det er ærgerligt, at håndbolden altid har sådanne nogle semi-uheldige sager, siger han.

Det europæiske håndboldforbund afviser dog kritikken:

- Jeg mener, det er en del af sportsbegivenheder. Ikke bare i håndbold, men også i mange andre sportsgrene, er der er specielle situationer for værten, siger EHFs turneringsansvarlige, Markus Glaser.

KIF Kolding København spiller søndag mod sin gruppes andet tophold, Rhein-Neckar Löwen fra Tyskland.