Hvem er bedst? Pytlicks piger vs. Wilbeks jernhårde ladies

Kvindelandsholdet er begyndt at drømme om VM-guld, og spillerne er fulde af optimisme før fredagens semifinale mod Brasilien.

Jan Pytlicks tropper står med en god mulighed for at bryde den VM-forbandelse, som holdet har lidt under siden 1997, hvor det sidst blev til VM-guld. Her gennembankede Ulrik Wilbeks storspillende landshold med Anja Andersen i spidsen sagesløse Norge 33-20 i finalen.

BT Sporten laver her en sammenligning af de to VM-hold, og karaktererne afslører, at der trods succesen i Serbien stadig er lang vej for Pytlicks piger til det niveau, som Wilbeks verdensstjerner havde for 16 år siden.

Samme opfattelse har Ulrik Wilbek også.

- Det var et færdiguddannet hold, jeg vandt VM-guld med i 1997. Det unge hold, som Pytlick arbejder med her i Serbien, er kun på vej. En direkte sammenligning mellem de to generationers hold er derfor ikke helt retfærdig, siger Wilbek, der får opbakning fra Rikke Hørlykke, som er tidligere landsholdsspiller og ekspert for DR under VM.

- Mens 1997-holdet havde masser af dygtige individualister, er 2013-holdet mere homogent, hvor alle byder ind. Det er flot, at de nu er i semifinalen. Men vi skal være realister. Flere af konkurrenterne har været uskarpt spillende under dette VM.

20. december 2013
1 / 8
Fotograf: scanpix/billedmontage