Her er Wilbeks største EM-bekymring

De danske håndboldherrer har indledt EM-forberedelserne på Den Jyske Hede. Største spørgsmålstegn blinker ud for Rasmus Lauge

Julefreden ligger stadig som en tung dyne over det meste af landet, men i en lille hal på den jyske hede er Mikkel Hansen & co. i fuld gang med forberedelserne til EM på hjemmebane i januar.

De danske guldfavoritter har været samlet siden fredag, og vanen tro er der et par skavanker i den danske trup, der træner i Hammerum – en lille by mellem Herning og Ikast.

Anders Eggert er mødt frem i landsholdslejren med en lille forstrækning omkring akillessenen, og venstrefløjen forventes først klar til at træne med efter nytår. Kasper Søndergaard har lidt problemer med læggen, efter han fik en forstrækning i den seneste ligakamp for Skjern. Men landstræner Wilbek er ikke for alvor bekymret for hverken Søndergaard eller Eggert.

Det er han til gengæld stadig for Rasmus Lauge, der løber rundt med det største spørgsmålstegn klæbende til sig. Kiel-playmakeren er i kamp mod uret for at blive klar til EM, der begynder 12. januar i Jyske Bank Boxen i Herning.

Lauge træner med i begrænset omfang og må endnu ikke have kropskontakt, men med to træninger i Kiel og deltagelse i EM-træningslejren så er Lauge begyndt at tro på, at han når at komme sig, efter han i starten af november delvis rev det bagerste korsbånd over.

- Jeg kan kun være optimistisk nu, når det er gået, som det er. Mit mål er at være så fit, at jeg kan spille den første kamp 12. januar. Der håber jeg, at jeg er blevet sluppet løs. Om jeg så er på holdet, det må være op til Ulrik, siger Rasmus Lauge med henvisning til, at der er to spillere i 18-mandstruppen, som i første omgang bliver sorteret fra, men efter planen skal i spil senere i turneringen.

Lauge lægger ikke skjul på, at EM i Danmark er noget helt specielt, og derfor er det ekstra bittert, at skaden truer med at ødelægge oplevelsen.

- Alle dem, der siger, at ’du har jo mange slutrunder i dig’, det er fint nok, men der er stadig forskel på slutrunder. Om det er på hjemmebane eller udebane, det er ikke ligegyldigt. Men det vigtigste er, at jeg har mig selv med i det her. At jeg er klar, når jeg bliver sluppet løs. Vi har et spændende forår i klubben, og jeg skal ikke ud at risikere noget. Jeg er stadig ung og har mange år foran mig, siger han.

Mens Lauge selv er optimistisk, så er landstræneren en smule mere skeptisk.

- Hvis han ikke kan være med i kampene i Frankrig, så ser det jo skidt ud for hans deltagelse i starten af EM i hvert fald. Nu må vi se, hvordan han reagerer på træningerne, og hvor meget han kan dag for dag. Derfor vil jeg heller ikke give nogen dom endnu, siger Wilbek, som generelt er godt tilfreds med truppens forfatning.

- Vi doserer træningen lidt nu her, fordi de har haft et hårdt kampprogram, men det er vigtigt for os at få noget kvalitet og tempo ind i træningen, og jeg synes egentlig, det ser fint ud. Vi har en masse temaer, vi skal arbejde med, men generelt handler det jo om timing og om lige at lære hinanden at kende på banen igen, siger landstræneren.

Læs også: