Her er Wilbeks overraskende EM-trup: Vrager forsvarsekspert

Landstræner Ulrik Wilbek har netop offentliggjort navnene på de 18 spillere, der er med, når landsholdet d. 27. december starter forberedelserne til EM på hjemmebane.

Wilbek har en overraskelse i truppen, da han har udtaget Tvis' forsvarsspecialist Klaus Thomsen på bekostning af rutinerede Kasper Nielsen.

Landstræneren har udtaget 18 spillere, selvom den officielle EM-trup blot må være på 16 mand. Ulrik Wilbeks udgangspunkt er, at alle 18 mand skal i kamp, hvilket altså betyder, at landstræneren lægger op til at blande kortene undervejs i turneringen - ligesom han på forhånd har garderet sig mod eventuelle skader.

I forbindelse med udtagelsen understreges det dog, at 'denne trup ikke må forveksles med Ulrik Wilbeks endelige EM-udtagelse, idet landstræneren fortsat forbeholder sig ret til ændringer', som Dansk Håndbold Forbund skriver i en pressemeddelelse.

Eneste aktuelle spørgsmålstegn i truppen står ved Kiels Rasmus Lauge, der kæmper for at blive den knæskade kvit, som han pådrog sig under Golden League i starten af november.

Her er Ulrik Wilbeks 18 udvalgte:

Målmænd
Niklas Landin Jacobsen
Jannick Green Krejberg

Fløjspillere
Lasse Svan Hansen
Hans Lindberg
Anders Eggert Magnussen
Casper Ulrich Mortensen

Stregspillere
Michael V. Knudsen
Rene Toft Hansen
Jesper Nøddesbo

Bagspillere/forsvarsspillere
Mads Christiansen
Kasper Søndergaard
Rasmus Lauge Schmidt
Thomas Mogensen
Mikkel Hansen
Mads Mensah Larsen
Bo Spellerberg
Henrik Møllgaard Jensen
Klaus Thomsen

Udover de 18 spillere er der yderligere 10 spillere i EM-bruttotruppen, som Wilbek kan gøre brug af. De spillere er følgende:

Målmænd
Søren Rasmussen
Marcus Cleverly

Fløjspillere
Patrick Wiesmach
Stefan Hundstrup

Stregspiller
Jacob Bagersted

Bagspillere/Forsvarsspillere
Kasper Nielsen
Morten Slundt
Marcus Mørk
Simon Kristiansen
Morten Olsen