KØB PLUS!

Her er dit hold, Pytlick

Et par vigtige nøglespillere skal skaffe Danmark succes ved EM i Serbien.

Tirsdag udtager Jan Pytlick de 16 spillere, der skal repræsentere Danmark ved EM i Serbien, som starter i næste uge.

Og landstræneren er havnet i luksusproblemer og skal vælge mellem mange, unge spillere, der i den forgange weekend har vist sit værd i opvarmningsturneringen Golden League i Norge.

Efteråret har tegnet et klart billede af, at det er nye, unge kræfter, der skal løfte håndboldarven på kvindesiden. Landsholdet har således gennemgået et nødvendigt generationsskifte siden OL, hvor holdet bestod af mange rutinerede kræfter.

Resultaterne fra London i sommers glippede, og tirsdag forventes Pytlick at udtage et væsentligt yngre og uprøvet hold, og det har både sine fordele og ulemper.

Landstræneren har haft et par dage til at udvælge de 16 spillere, der skal med til Serbien, og TV2’s håndboldekspert, Bent Nyegaard, mener ikke, det har været svært for Pytlick at bestemme sig.

- Der er mange dygtige spillere, men han har ikke haft svært ved at vælge en trup, for så stor er bredden heller ikke, siger han, og peger på de vigtigste spillere på det danske hold.

- Man går nok ikke meget fejl af Sandra Toft på mål, Lotte Grigel som playmaker, Stine Jørgensen, Louise Burgaard, Susan Thorsgaard og Ann Grete Nørgaard. Det er dem, det kommer til at dreje sig om.

Og netop playmakeren Lotte Grigel, der ved den seneste EM-slutrunde i 2010 i Danmark var ude med en skade, vækker opmærksomheden i håndboldkredse og bliver formentlig et af Danmarks sikreste kort til EM i Serbien.

- Lotte Grigel har en spilforståelse, der gør, at hun kan spille 100 systemer og være farlig både alene og med en stregspiller. Hun er en af de spillere, der virkelig har sin berettigelse på det danske landshold. Hun er impulsiv, kan læse spillet og er i det hele taget en spiller, vi har sukket efter, siger Martin Albertsen, der er cheftræner i Viborg HK.

God spilforståelse Randers HK’s cheftræner, Jan Leslie, er enig i, at de to playmakere, Lotte Grigel og Kristina Kristiansen, får en afgørende rolle for Danmark.

- De kommer til at betyde rigtig meget for holdet, fordi der bliver brug for nogen, der tør at løbe kontra hele tiden. Deres hurtighed og spilforståelse gør, at vi måske kan undgå at lave alle målene gennem tidlige angrebsspil, og det er specielt her, de to kan være med til at gøre en forskel, siger Leslie.

Danmark møder Sverige i sin første kamp ved EM den 4. december.