KØB PLUS!

Her er din OL-trup, Wilbek

Landstræneren vil ikke afsløre sin OL-trup før i sidste øjeblik, men sporten.dk kommer gerne med et bud på, hvem Wilbek tager med til OL i London

Ulrik Wilbek vil ikke afsløre nogen detaljer om sin trup til OL i London, før han har udtaget de 14 mand plus én reserve, han må have med til turneringen.

- Jeg har bestemt en idé om, hvor mange OL-billetter, jeg har på plads. Men jeg har også lavet en aftale med spillerne om, at det svarer jeg simpelthen ikke på, før jeg har sat navne på de 14 spillere, siger Ulrik Wilbek til sporten.dk.

Først 3. juli skal Wilbek aflevere sin trup. Men sporten.dk kommer gerne med et bud på de 14 spillere, Ulrik Wilbek i en ideel og skadesfri verden tager med til OL i London:

Målmænd
Niklas Landin: Sikkert valg - ingen tvivl om det.

Andenmålmand: Her er der åben kamp. Men uanset om det bliver Marcus Cleverly, Jannick Green eller Søren Rasmussen, der indtager denne plads, skal vedkommende regne med begrænset spilletid.

Venstre fløj
Anders Eggert: Har overtaget rollen som førstevalg på fløjen i venstre side og er sikker på at komme med til London.

Lars Christiansen:
Rekordmanden med flest mål og flest landskampe kommer med og får dermed lov til at afslutte sin 20-årige landsholdskarriere på fornemste vis.


Venstre back

Mikkel Hansen: Sidst i 2008 var han reserve og kom kun med pga Michael V. Knudsens blindtarmsbetændelse. Denne gang det sikreste valg til Danmarks trup. Og selv om han bliver eneste deciderede venstre back, kan andre sagtens supplere på denne plads.


Streg
René Toft Hansen: Forsvarsklippen er et selvfølgeligt valg, selv om René godt kunne være lidt mere scoringssikker. Men hans defensive kvaliteter er ikke til at komme udenom.

Michael V. Knudsen:
Ikke med til EM på grund af skade, men i topform er Flensburg-krigeren en klar forstærkning af landsholdet. Både offensivt og devensivt.


Playmaker

Thomas Mogensen: Flensburg-playmakeren er en super fighter, der uden diskussion er del af OL-truppen. Også fordi han kan bruges mange steder både i forsvar og angreb.

Bo Spellerberg:
Kom ind i mellemrunden ved EM i Serbien og viste sine kvaliteter. Spellerberg spiller med høj risiko, og det kan koste. Men oftest betaler hans stil sig med renter. Og renters rente.

Rasmus Lauge:
Trods en meget ung alder aldeles upåvirket i pressede situationer. Og en god EM-indsats køber ham en tredje plads på den vigtige playmaker-placering i den begrænsede OL-trup.


Højre back

Kasper Søndergaard: Han kan ikke dække op på højt niveau, men er offensivt den mest rutinerede og mest alsidige højre back i riget. Kaspers EM var ikke optimalt, men han har et højt topniveau.

Mads Christiansen/Lasse Boesen:
Eneste plads på holdet ud over andenmålmandens, hvor der er en decideret kamp om pladsen, vurderer sporten.dk. Mads faldt så meget ud ved EM, at Wilbek-favoritten må hænge i en tynd tråd. Boesen er et rutineret alternativ og kan også træde ind som venstre back. Måske tættere på OL end Mads.

Højre fløj
Hans Lindberg: Han får lov at passe sin fløj alene under OL, som han næsten også gjorde under EM i Serbien. Fløje bliver sjældent skadet, så her kan Wilbek roligt satse på bare én mand.

Forsvar
Kasper Nielsen: Forsvarsgeneralen fandt topniveauet undervejs i EM-slutrunden, og på det niveau er han uundværlig i den danske defensiv. Den eneste specialist, Wilbek har plads til i truppen.

Boblere
Nikolaj Markussen: Absolut fremtidens mand sammen med Mikkel Hansen på venstre back. Men hans EM viste, at der endnu er et stykke vej til stjernerne. Men et emne til reserve-tjansen ved OL.

Kasper Irming: Spændende højre back, der desværre altid bliver skadet op til slutrunder. Og han slår ikke Søndergaard af i en begrænset trup.

Lasse Svan Hansen: Bliver ofret til OL, men er med igen til VM i Spanien om et år. Og en fuldgod erstatning, hvis Lindberg skulle blive ukampdygtig.

Henrik Toft Hansen: Voksede til en klassespiller under EM i Serbien, men i den hårde stregkonkurrence taber han til Michael V Knudsen som alternativ til storebror.

Jesper Nøddesbo: Uden tvivl en klassespiller på stregen i angrebet, men Barcelona-spilleren taber på sine manglende evner i det centrale forsvar.

Læs også: