KØB PLUS!

Her er Danmarks vej til EM-semifinalen

Hvis det norske kvindelandshold i håndbold i aften besejrer Sverige, og Danmark derefter vinder over Serbien, er landstræner Jan Pytlicks tropper klar til at spille EM-semifinale på lørdag.

Ganske vist vandt Frankrig her til aften sin EM-kamp mod Tjekkiet 24-22.

Men selvom franskmændene nu har lige så mange point som Danmark i EMs hovedgruppe 1 - i alt 4 - er landstræner Jan Pytlicks tropper stadig i spil til at kvalificere sig til lørdagens semifinaler.

Det sker, hvis Norge i aften besejrer Sverige samtidig med, at Danmark vinder duellen om de serbiske EM-værter.

Men selv hvis Danmark taber, vil muligheden for semifinale-kvalifikation stadig være tilstede.

Det kræver dog, at Danmark vinder sidste kamp i hovedrunden på torsdag mod Norge, og at Frankrig samme dag besejrer Serbien. I så fald vil både Danmark og Frankrig hver have seks point. Men da Danmark er bedst indbyrdes - efter sejren på 28-27 i det indledende puljespil - er det "de rød/hvide", der trækker det længste strå.

Danmark entrer i aften klokken 20.10 banen i Beograd Arena.

Og danskerne har statistikken på sin side.

Således har Danmark besejret den selvstændige nation Serbien i alle tre indbyrdes opgør:

Testkamp 6. december 2007 (hvor ingen af holdene var med til VM i Frankrig): 33-25 – det foregik i Idrætscenter Vest i Holstebro i forbindelse med en 4-nationersturnering. Ann Grete Nørgaard og Rikke Skov delte topscorerværdigheden med hver 6 mål.

Møbelringen Cup i Norge 26. november 2010 i Bodø Spektrum: 34-21. Her blev Ann Grete Nørgaard dansk topscorer med syv fuldtræffere.

EM i Danmark 7. december 2010 i Gigantium, Aalborg: 25-20. Maibritt Kviesgaard blev dansk topscorer med fire mål.

Desuden har Danmark mødt Jugoslavien / Serbien-Montenegro i alt 37 gange med en noget nedslående statistik: 9 vundne – 2 uafgjorte og 26 nederlag.

Den sidste kamp mod Serbien-Montenegro gav dog dansk sejr, da danskerne ved e-Boks Challenge i Farum i 2003 vandt 30-27. Mest mindeværdig var VM-bronzekampen i italienske Merano, hvor Serbien/Montenegro med en meget ung og lovende Bojana Petrovic (sådan hed Bojana Popovic dengang) på holdet vandt 42-40 efter to gange forlænget spilletid. Det var i den kamp, hvor Mette Vestergaard scorede 14 mål.

Læs også: