KØB PLUS!

Her er Danmarks hold mod Serbien

Selvom Louise Burgaard efter mandagens EM-kamp mod Tjekkiet klagede over et ømt venstre håndled, er hun med i Danmarks startopstillingen i aftenens kamp mod Serbien.

Nedtællingen nærmer sig sin afslutning.

Klokken 20.10 entrer det kvindelige danske håndboldlandshold Beograd Arena for at møde de serbiske EM-værter.

Og der er meget på spil:

Sikrer Norge den ventede sejr over Sverige, er Danmark med sejr klar til at spille semifinale på lørdag.

Assisterende landstræner Ulrik Kirkely har en time før kampens start overfor dansk presse offentliggjort de rød/hvides startopstilling:

Målvogter: Sandra Toft

Højre Fløj: Kristina Bille

Højre back: Louise Burgaard

Playmaker: Lotte Grigel

Stregspiller: Susan Thorsgaard

Venstre back: Pernille Larsen

Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard

- Vores forsvar og kontrafase skal vi have til at fungere. Og så skal vi spille knapt så hurtigt som vi gjorde mod Tjekkiet. Her var tempoet indimellem så højt, at der blev lavet for mange tekniske fejl. Jeg kan godt mærke på pigerne, at der er meget på spil, sagde Ulrik Kirkely.

Danmarks kvindelandshold har mødt den selvstændige nation Serbien tre gange og vundet alle tre kampe:

# Testkamp 6. december 2007 (hvor ingen af holdene var med til VM i Frankrig): 33-25 – det foregik i Idrætscenter Vest i Holstebro i forbindelse med en 4-nationersturnering. Ann Grete Nørgaard og Rikke Skov delte topscorerværdigheden med hver 6 mål.

# Møbelringen Cup i Norge 26. november 2010 i Bodø Spektrum: 34-21. Her blev Ann Grete Nørgaard dansk topscorer med syv fuldtræffere.

# EM i Danmark 7. december 2010 i Gigantium, Aalborg: 25-20. Maibritt Kviesgaard blev dansk topscorer med fire mål.

Desuden har Danmark mødt Jugoslavien / Serbien-Montenegro i alt 37 gange med en noget nedslående statistik: 9 vundne – 2 uafgjorte og 26 nederlag.

Den sidste kamp mod Serbien-Montenegro gav dog dansk sejr, da danskerne ved e-Boks Challenge i Farum i 2003 vandt 30-27. Mest mindeværdig var VM-bronzekampen i italienske Merano, hvor Serbien/Montenegro

Læs også: