KØB PLUS!

Henrik Toft: Derfor Hamburg

Henrik Toft Hansen tager et stort skridt opad karrierestigen, når han fra næste sæson bytter Bjerringbro-Silkeborg ud med storklubben Hamburg i den tyske Bundesliga.

Og den danske landsholdsspiller glæder sig til prøve kræfter med verdens bedste håndboldliga, hvor missionen er klar: Han vil vinde mesterskabet og detronisere ellers altdominerende THW Kiel med storebror Rene Toft Hansen på holdet

- Hamburg er et hold med mange muligheder, der har styr på tingene. De har allerede vist, de kan vinde en titel (mestre i 2011, red.), og jeg tror på, det kan blive til flere. Jeg ser ikke Kiel så suveræne som tidligere, og jeg tager da derned for at vælte Kiel af tronen. Men det bliver spændende at se, hvordan Bundesligaen udvikler sig, for jeg synes, der mange hold, som både vil og kan blande sig i toppen, siger Henrik Toft Hansen, der er lykkelig over, at drengedrømmen om et skifte til en udenlandsk storklub er gået i opfyldelse.

- Udlandsdrømmen har altid været der, og jeg har specielt haft lyst til at prøve kræfter med Bundesligaen, der jo siges at være verdens bedste. Alle, jeg har talt med, siger, at det er noget, man bare skal prøve, og jeg ser meget frem til at opleve det. Og så glæder jeg mig til kampene mod min bror (Kiels Rene Toft Hansen, red.) og alle de andre danskere, der spiller dernede. Der kommer rigtig mange fede kampe, siger den 25-årige stregspiller om skiftet til Bundesliga-klubben, der er blevet offentliggjort i dag.

I øjeblikket kæmper Hamburg med at holde trit med de øvrige tophold i Bundesligaen, og klubben må pt. nøjes med en sjetteplads i tabellen. Det bekymrer dog ikke Henrik Toft Hansen, som tror på, at holdet nok skal nå helt op og presse de andre tophold - også i denne sæson.

- Der er godt nok nogle skader lige nu, så de kæmper lidt i Bundesligaen, men det er et godt hold, og de skal nok komme op. Jeg håber da på, de kan kæmpe sig op i tabellen, så det hedder Champions League næste sæson. Men ellers overlever jeg nok også et år uden det, siger han.

Landsholdsstregen afslører, at flirten med Hamburg har været et stykke tid undervejs, før det altså nu officielt er endt med en underskrift på en kontrakt, der sender danskeren til den tyske millionby.

- Der har været lidt dialog det sidste års tid. Der var allerede en henvendelse for et år siden og så igen efter konkursen i AGK. Men på det tidspunkt var det ikke så attraktivt for mig, jeg ville gerne blive i Danmark og spille Champions League i BSV, hvor jeg så kunne vise mig frem. Men vi har hele tiden haft en dialog kørende, og nu er det så faldet på plads, siger Henrik Toft Hansen, der i processen har rådført sig med landsholdskollega og Hamburg-profil Hans Lindberg.

- Jeg har haft Lindberg med på råd om, hvordan det foregår dernede, og han siger, det er fantastisk at være i klubben. Det er rart nok, at man kender nogen, der ved, hvordan det foregår. Og så i forhold til tysk håndbold har jeg jo også talt med min bror om det. Rene har kun sagt positive ting om Tyskland. Og hvis han kan finde ud af passe ind i en tysk topklub, så kan jeg nok også, griner den yngste Toft-bror.

Nu venter et halvt år i BSV, hvor fremtiden er på plads, men Henrik Toft Hansen afviser, at han får svært ved at motivere sig i den sidste tid i den danske liga.

- Jeg vil gerne slutte godt af i BSV og vinde en titel. Vi vinder nok ikke lige Champions League, men jeg vil gerne nå at få nogle store kampe der med BSV - og så jeg vil gøre alt for, at vi vinder DM og får den titel, som klubben mangler, siger den brandvarme kandidat til Wilbeks VM-trup.

Og nå ja, udover alle de store håndboldkampe, der venter på Henrik Toft Hansen i Hamburg-trøjen, så håber han også på, at et trin op på håndboldens øverste klasse kan kaste en lille bonus af sig, når nu fremtiden ligger i Tyskland, hvor udvalget af firehjulede transportmidler ingen grænser har.

- Haha… Ja, nu kan jeg måske få skiftet min Golf ud, som jeg har haft i de sidste seks år. Det kunne da godt være, jeg skulle se, om det ikke kunne lade sig gøre, siger den kommende Hamburg-spiller.