Holland vandt en storsejr over svage Polen, så Helle Thomsen fik ført sit hold til den første sejr ved EM.

Kristianstad. Helle Thomsen og Holland fik sin første sejr, da holdet tirsdag spillede sin anden kamp ved EM i Sverige.

Den danske træner førte i Kristianstad sit hold til en storsejr på 30-21 over Polen, der gik helt ned i anden halvleg.

Holland, der tabte den første kamp i gruppe B til Tyskland, var i kontrol gennem stort set hele kampen og gik til pause med en føring på 14-11.

I anden halvleg udbyggede hollænderne føringen, og det endte i en ydmygelse.

Lois Abbingh blev Hollands topscorer med fem mål, mens blandt andre Nycke Groot og Estavana Polman scorede tre gange hver.

Hos polakkerne blev Alina Wojtas topscorer med fem mål. Polakken havde sit helt eget skydetelt og afsluttede i alt 17 gange.

Kampen var en gentagelse af VM-semifinalen i Danmark sidste år, hvor Holland også vandt.

Siden er der sket en del på det polske hold, der har sagt farvel til både spillere og holdets daværende træner, danske Kim Rasmussen.

Med sejren har Holland to point i gruppen, mens Polen er sidst uden point.

Frankrig fører gruppen med fire point efter en sejr på 22-20 over Tyskland, der har to point.

De tre bedste hold i gruppen går videre til mellemrunden, og Frankrig og Holland har allerede sikret avancement.

Tyskland kan stadig ryge ud, hvis holdet taber til Polen.

I gruppe A vandt Serbien i Stockholm med 25-23 over Spanien.

Serbien har fire point og er dermed videre til mellemrunden, mens Spanien er uden point.

EM-værten Sverige tabte meget overraskende med 23-25 til Slovenien, så begge hold har to point.

Den tidligere Viborg-profil Isabelle Gulldén scorede ellers ti gange for Sverige, men det hjalp ikke hjemmeholdet.

Trods nederlaget er Sverige sikker på at gå videre til mellemrunden, da holdet ikke længere kan slutte sidst i gruppen.