En kaotisk pokalfinale med netproblemer bag målene blev vundet af HC Midtjylland, som besejrede GOG.

Odense: HC Midtjylland kan kalde sig for pokalmester håndbold for herrer for første gang nogensinde.

Det stod klart, da midtjyderne besejrede GOG 30-26 i finalen i Santander Cup efter en kamp, der uden for banen udviklede sig farceagtigt.

Da anden halvleg skulle begynde, opstod der problemer med det store net bag det ene mål i Arena Fyn, hvilket udskød anden halvleg med næsten en halv time.

De kaotiske omstændigheder skabte tvivl om, hvorvidt kampen overhovedet ville blive spillet færdig.

Enden på det hele blev, at man fjernede alle tilskuere bag målene og spillede uden de store net, der tjener til formål at tage imod boldene ved kiksede afslutninger i løbet af en kamp.

Dermed var kontrafasen spoleret for begge hold, og ifølge TV2 nedlagde begge hold protest kort før, anden halvleg blev fløjtet i gang.

Pokalturneringen afvikles som et Final4-stævne i Arena Fyn i Odense, og GOG var på forhånd favoritter til at hente klubbens tiende pokaltitel i alt, men holdet endte med at gå helt ned i anden halvleg.

I stedet blev det HC Midtjylland, der fik en pokal med hjem til skabet.

Første halvleg blev ellers en tæt affære, hvor holdene fulgtes ad. HC Midtjylland lagde bedst ud, og Kasper Gudnitz kunne efter godt syv minutter bringe midtjyderne foran 3-1.

Herefter kom GOG foran 4-3. Det blev 5-5 efter 12 minutter og 7-7 efter et kvarter, og efter 23 minutter kunne Lasse Kronborg udligne for GOG til 10-10.

GOG havde svært ved at trække fra HC Midtjylland i en særdeles jævnbyrdig første halvleg, hvor GOG tidligt i opgøret mistede profilen Lars Hald, der måtte trække sig med en skulderskade.

HC Midtjylland gik til pause foran 13-12, og så opstod netproblemerne, som udsatte begivenhederne og naturligt brød rytmen for de ventende spillere.

HC Midtjylland lagde fra med lyn og torden og bragte sig foran 17-12, og efter 38 minutter førte midtjyderne 19-13.

GOG var i krise. Intet fungerede, og midtjyderne øgede til 22-13 og var med et kvarter igen foran hele 23-15.

Selv om GOG kom bedre med og reducerede til 23-27 med fire minutter igen, så måtte fynboerne se titlen lande i HC Midtjylland, som kunne juble over klubbens første titel.