(BT i Paris) Danmark besejrede Sverige 27-25 og er nu tæt på at sikre sig førstepladsen i gruppen og dermed få den på papiret letteste vej videre i turneringen.

Det blev dog mere spændende, end mange havde regnet med, mod et ungt svensk landshold. Det var der ellers ikke meget, der tydede på efter første halvleg, hvor danskerne gik til pause foran 14-10 og var i kontrol på banen.

Men en dårlig start på anden halvleg fik svenskerne til at lugte blod, og det betød, at kampen først blev afgjort, da Hans Lindberg scorede til slutresultatet med fem sekunder igen.

Og det skal danskerne lære af. Hurtigt. For ellers bliver det kostbart senere i turneringen, siger Mikkel Hansen, der selv trådte i karakter mod slutningen af kampen med flere vigtige scoringer.

»VI har fint styr på det i første halvleg og går til pause med plus fire. Men… Hvis vi starter så langsomt og på det niveau senere hen i turneringen, så ryger vi ud. Det er der ingen tvivl om. Det er selvfølgelig en ting, vi skal snakke om. Der må vi ikke have fem-ti minutter, hvor vi spiller alt, alt, alt for langsomt. Hvor vi kommer efter i forsvar og får udvisninger, fordi det går for langsomt. Jeg spiller også for langsomt. Vi tager nogle dårlige beslutninger,« siger Mikkel Hansen og fortsætter:

»Når vi spiller mod hold med Sveriges kvalitet, og de så samtidig løber rigtig meget, så kommer de jo tilbage (i kampen, red.). Jeg vil gå så langt som at sige, at jeg synes selv, vi lukker dem ind i kampen. Og så får de en masse selvtillid. Omvendt vil jeg også godt rose vores hold – det er svært at vinde sådan en kamp, når man starter så dårligt på anden halvleg, og de andre får selvtillid, og man måske selv er lidt nede i starten. Men jeg synes, vi får redet stormen af og slutter forholdsvis fornuftigt af, og de kommer aldrig op på uafgjort, fordi Niklas har store redninger,« siger Hansen.

Danmark spiller næste kamp ved VM på onsdag, hvor modstanderen er Bahrain.