KØB PLUS!

'Hans Majestæt' til VM i fantom-form

Hans Lindberg sprudler af selvtillid efter en fantomsæson og kan blive en stor VM-profil.

I denne sæson har Hamburgs højrefløj i overbevisende stil levet op til sit kælenavn Hans ’Majestæt’ Lindberg.

Danskeren topper suverænt topscorerlisten i Bundesligaen, hvor han har nettet hele 146 gange – det giver et snit på 7,7 mål pr. kamp i de første 19 runder i verdens bedste liga.

Han har scoret tredjeflest ’rene’ mål og har været flest gange på rundens hold af alle spillere – det vel at mærke efter en sæson, hvor Hamburg som hold har underpræsteret, men hvor Lindberg har skilt sig ud som manden, der altid leverer.

Derfor er det også en Hans Lindberg proppet med selvtillid, som glæder sig til at fortsætte stimen for det danske landshold ved VM i Spanien.

- Jeg har leveret rigtig godt, og det er gået over al forventning, hvis jeg selv skal sige det. Jeg føler mig godt kørende, og jeg synes, jeg har en masse, jeg kan tilbyde landsholdet, siger Hans Lindberg, som føler, at en del af hans øjeblikkelige succes skyldes, at han hviler i sin tilværelse udenfor håndboldbanen.

- I forhold til sidste sæson har jeg fået mere ro på udenfor banen. Sidste sæson havde jeg bryllup og husbyggeri. Jeg vil ikke sige, at det har taget kræfter, men det tog tid og opmærksomhed, men det har været fedt. Men nu er jeg gift og færdig med at bygge hus, og jeg nyder det egentlig bare, siger Hans Lindberg og fortsætter:

- Jeg ved ikke, om det ligefrem har givet mere tid, men der er i hvert fald ikke nogen hængepartier. Jo flere ting, man har omkring sig, jo flere ting tager man med sig ind på banen. Jeg kan godt mærke, at jeg har mere mentalt overskud nu end i sidste sæson. Men der gik det altså også fint nok, jeg blev nummer to på topscorerlisten, syv mål efter nummer et, griner Hans Lindberg.

Ulrik Wilbeks foretrukne mand på højrefløjen er efterhånden blevet 31 år gammel, og han har et hav af vigtige kampe for både landshold og HSV Hamburg på cv’et. Netop den erfaring, han har oparbejdet, angiver Hans Lindberg også som en del af æren for, at han leverer i absolut verdensklasse.

- Jeg har fået en rutine nu, og jeg ved, hvordan jeg skal forberede mig optimalt – hvad der er bedst for mig, og hvordan jeg lader bedst op til kamp. Jeg kan mærke, at jeg har fået en ro og rutine, som gør, at jeg leverer, når jeg er på banen, mener Lindberg.

Højrefløjen får gode muligheder for at vise prøver på sin skarphed, når landsholdet på lørdag åbner VM mod upåagtede Qatar, hvor der sandsynligvis vil blive mulighed for et hav af danske kontraer, hvilket er guf for de danske fløje – heriblandt Hans Lindberg.