KØB PLUS!

Han er Wilbeks nye raket

Alt peger på, at BSVs lynhurtige venstre fløj Casper U. Mortensen tager over på landsholdet efter ’pensionerede’ Lars Christiansen

Allerede for mere en et år siden, da Lars Christiansen og Anders Eggert stadig var det mere end selvfølgelige valg til håndboldlandsholdets venstre fløj i EM-truppen på vej til Serbien, luftede landstræner Ulrik Wilbek en tanke om, hvem der kunne tage over, når grand old man Lars Christiansen engang stoppede.

Navnet, der kom over Wilbeks læber, var Casper Ulrich Mortensen. En ung og bogstaveligt talt fremadstormende knægt fra Viborg HK, der på det tidspunkt i fuld fart var på vej til at blive Håndboldligaens topscorer målt i snit pr. kamp.

Andre navne havde ellers presset på som venstre fløj på landsholdet. Andreas Toudahl og Stefan Hundstrup blandt andre. Men den 21-årige raket fra Viborg så i efteråret 2011 ud til at have overhalet alle konkurrenter indenom.

Og det billede er endnu mere tydeligt nu efter 40-årige Lars Christiansens karrierestop i foråret. Casper U. Mortensen - nu ét år ældre og spiller i Bjerringbro-Silkeborg - er ikke bare kandidat til en plads på landsholdet. Han ligner det oplagte andetvalg efter Anders Eggert på venstre flanke ved VM i Spanien i januar.

- Jeg har hele tiden haft det mål, at jeg ville med omkring det danske landshold, og inden sæsonen satte jeg som mål, at jeg skulle med til VM. Det har jeg arbejdet på hele tiden, og jeg vil sige, at bliver jeg ved med at holde niveau, synes jeg også, jeg fortjener pladsen, siger BSV-fløjen med den selvsikkerhed, der kendetegner en mand i medvind.

Og det har Casper U. Mortensen. I Champions League har han i to af seks spillerunder været udpeget til rundens hold, og Ulrik Wilbek var også overstrømmende positiv i sin kritik af venstrefløjen efter to testkampe mod Argentina for en måneds tid siden.

Den spillemæssige fremgang i denne sæson tilskriver Casper især klubskiftet fra Viborg til BSV, som han har lavet en tre-årig aftale med.

- Den store forskel i forhold til sidste år er, at der er rigtigt gode spillere på samtlige pladser i BSV, og det er ikke kun mig, der skal lave mål, hvis man kan sige det sådan, siger Casper U. Mortensen, der i BSV nyder godt af holdets stærke defensiv og gode keepere.

- Mit våben ligger især i kontrafasen, og med Dennis Kirkegaard (højre fløj) og mig har BSV to raketter. Og når forsvar og målmand står godt, plejer det at medføre en god kontrafase.

Som spidskandidat til Wilbeks VM-trup kan Casper U. Mortensen komme i selskab med tre højtydende fløje fra den tyske bundesliga i Anders Eggert, Lasse Svan Hansen og Hans Lindberg. Selv ser han det dog ikke som en nødvendighed, at han skal samme vej, hvis han skal fastholde sin position.

- Lige nu kan jeg ikke være et bedre sted. Jeg har den rolle, som jeg ønsker. Jeg har tillid fra træneren, spiller fuld tid i hver kamp, og lige nu ser det ud som om, vi går videre i Champions League. Og vi ligger nummer ét i ligaen. Som 22-årig i den position kan jeg ikke ønske mig mere. BSV er et drømmested for mig, siger fløjen.