Anført af en velspillende Allan Damgaard havde Bjerringbro-Silkeborg fuld kontrol over Mors-Thy.

København. Efter to nederlag i træk er Bjerringbro-Silkeborg tilbage på ret kurs i den bedste håndboldrække for herrer, 888 Ligaen.

På hjemmebane hentede de danske mestre onsdag aften en sikker sejr over Mors-Thy på 26-22 efter 13-9 ved pausen.

Mens BSV med sejren fik bremset en dårlig stime, er Mors-Thy til gengæld havnet i lidt af et dødvande efter en forrygende sæsonstart.

Træner Jan Paulsens tropper har kun hentet et point i de seneste fire kampe.

Morsingboerne var ellers fint med i kampens indledning, og indtil 7-6 var forskellen på de to hold minimal.

Men så begyndte hjemmeholdet at trække fra anført af en storspillende Allan Damgaard.

Den tidligere HSV Hamburg-spiller hamrede ni bolde kassen og blev sit holds suveræne topscorer.

Da Rasmus Kier ni minutter før tid bragte BSV foran 23-16, lignede det en truende afklapsning, men gæsterne kom pænt tilbage i kampen og fik trods alt gjort slutresultatet mere spiseligt.

Mors-Thy bliver med nederlaget stående på syv point, mens BSV nu har ti.

Mere dramatik fik tilskuerne i Skansen i Sønderborg, hvor Sønderjyske hentede en tiltrængt triumf ved at slå TTH Holstebro med 31-29 i en sydende kulisse.

TTH var ellers foran i stort set hele kampen, men fik aldrig lov at slippe ud af syne for Sønderjyske-spillerne, der blev ved med at komme igen.

I anden halvleg forvandlede sønderjyderne 14-17 til 20-19, og da Simon Kristiansen med halvandet minut igen bragte hjemmeholdet foran med 30-28, var alle oppe at stå i den fyldte hal.

TTH fik dog reduceret til 29-30 og havde muligheden for at spille sig frem til en udligning. Men bolden blev smidt væk, og så kunne Simon Kristiansen kaste den ned i et tomt mål.

Dermed har TTH fortsat otte point og tabte et lille skridt i topstriden. Sønderjyske rykker op på seks.