KØB PLUS!

- Håber Knudsen er et enkelttilfælde

Den tidligere Flensburg-Handewitt-træner, Erik Veje Rasmussen, der også har en lang karriere på landsholdet bag sig, kalder Michael V. Knudsens situation 'uheldig'

Han har selv en lang landsholdkarriere bag sig, og fra 1998 til 2003 var han træner i den klub, som lige nu er skyld i, at den superrutinerede stregspiller, Michael V. Knudsen, ikke bliver at finde i startopstillingen, når det danske herrehåndboldlandshold til januar skal spille VM i Spanien.

Erik Veje Rasmussen nåede at spille 233 kampe for landsholdet, før han stoppede i 1998 og blev træner i Flensburg-Handewitt. Og han forstår, at klubben ønsker, at Michael V. Knudsen er så fit som muligt efter vinterpausen, og at det kræver restitution. Men han håber også, at Michael V. Knudsens situation er enkeltstående.

- Jeg håber ikke, det bliver en tendens generelt (at klubberne går ind og forlanger, at spilleren melder afbud til landsholdet, red.). Jeg håber, det er en speciel Michael V. Knudsen-situation, der er opstået på grund af hans skadeshistorik, siger Erik Veje Rasmussen om det fravalg, Michael V. Knudsen har taget, da han i forbindelse med sin nye kontraktforlængelse med den tyske klub samtidig meldte fra til VM i Spanien i januar 2013.

Erik Veje Rasmussen understreger også, at det udgør en stor forskel for en spiller som 34-årige Michael V. Knudsen, hvis karriere har været præget af en del skader, at han får restitueret sig i vinterpausen.

- Der er ingen tvivl om, at når man ser på programmet og på hans krop og alder, så gør det en markant forskel, om Michael ligger i et dampbad i januar måned, eller om han løber rundt til VM. Så hvor ærgerligt det end er - for det er altid en nydelse at se Michael V. Knudsen på landsholdet - så kan jeg godt forstå de forskellige aktører i sagen, siger Erik Veje Rasmussen. Han ser dog problematikken i, at Michael V. Knudsen har fravalgt landsholdet på grund af sin klub.

- Grundlæggende er det selvfølgelig en uheldig tendens, hvis det begynder at tage overhånd, at klubberne bestemmer, hvem der skal på landsholdet, siger Erik Veje Rasmussen.

- Man kan diskutere, om det er rimeligt at Flensburg-Handewitt stiller ham det ultimatum, men når man ser på programmet og Michaels skadeshistorik, så er det ikke så mærkeligt, at det for Flensburg-Handewitts vedkommende vejer til negativ side, at han ikke når at få nogle pauser.

Landsholdet har ikke desto mindre en stor betydning for klubhåndbold, som er værd at understrege.

- Michael skal vælge mellem en lang række privilegerede situationer. Det skal man ikke gøre til den store livskrise. Men når det så er sagt, er det vigtigt for håndbolden, at man spiller på landsholdet og at landsholdet stiller med det bedste hold.