Wroclaw: Det er yderst tvivlsomt, om håndboldlandsholdets træner, Gudmundur Gudmundsson, får sin assistent Tomas Svensson ved sin side, når Danmark tirsdag møder Sverige ved EM.

Dansk Håndbold Forbund meddeler på et pressemøde mandag, at Svensson stadig er syg. DHF siger, at Svensson ifølge sig selv er mere syg, end han nogensinde før har oplevet i sit 47-årige liv.

Han var heller ikke at finde på bænken søndag, men da gik det nu alligevel meget godt for Danmark, der slog Spanien 27-23 i den første mellemrundekamp efter 11-14 ved pausen.

»Jeg var ikke tilfreds med forsvaret i de første 10-12 minutter, men efter da begyndte vi at dække ordentligt. Så jeg var faktisk også rimelig tilfreds med vores første halvleg,« siger Gudmundur Gudmundsson i en sin analyse efter at have genset kampen.

Han roste derefter angrebet, der stod over for den stærke målmand Arpad Sterbik.

»Vi kom frem til 48 gode chancer for at score, men stod over for en fantastisk dygtig målmand, der tog 21 skud.«

»Det var positivt, selv om vi brændte for meget. I anden halvleg spillede vi fantastisk forsvar, der var aggressivt og stod kompakt,« siger træneren.

Nu ser han frem til kampen mod Sverige.

»De har spillet mange tætte kampe og har gjort det godt. Det er et hold med et godt forsvar og gode målmænd, og de har også gode bagspillere og fløje,« siger Gudmundsson.

Danmark kan med en sejr sikre sig et udgangspunkt, hvor holdet kan tillade sig at tabe onsdagens kamp til Tyskland knebent og stadig avancere til semifinalen.