Foran 28.000 tilskuere var Island i front i et kvarter mod Frankrig, der er i kvartfinalen med sejr på 31-25.

Paris. Island viste sig som en hård modstander, da Frankrigs håndboldherrer lørdag spillede sig frem til VM-kvartfinalen.

Foran en rekordstor VM-kulisse med 28.000 tilskuere i Lille vandt de franske værter ottendedelsfinalen med 31-25 efter en spinkel pauseføring på 14-13.

Superstjernerne fra Frankrig anført af Nikola Karabatic måtte vente hele 20 minutter, før det lykkedes at komme i front for første gang.

Efter en nervøs og famlende indledning kom Island bedst i gang på det til lejligheden ombyggede fodboldstadion.

Det lykkedes islændingene at komme foran 3-0 og 4-1, før Frankrig fik fat i spillet og langsomt begyndte at hale ind.

Efter godt et kvarter fik Michaël Guigou udlignet til 7-7, og samme Guigou scorede også til 8-8 og senere 9-8.

Island hang på frem til pausen, men affæren blev hurtigt afgjort i begyndelsen af anden halvleg.

Frankrig med Thierry Omeyer i målet fik lukket godt af bagude, og fem minutter efter pausen var stillingen 20-14.

De islandske spillere gav ikke op, og selv om kampen reelt var afgjort, så lykkedes det at få pyntet på resultatet.

Tidligere på lørdagen bookede Norge en plads i kvartfinalerne med en sejr over Makedonien. Hvis de danske håndboldherrer søndag slår Ungarn, så venter Norge i kvartfinalen.

Danmark kan tidligst møde de regerende franske verdensmestre i en eventuel finale.