AG København er en gave til dansk håndbold. Både på og uden for banen.

Tilskuer-rekorden til en dansk ligakamp blev som ventet slået lørdag i Ballerup Super Arena, sådan som holdejer Jesper ”Kasi” Nielsen og hans team bag AG København havde drømt om.

Det blev en kendsgerning, da 6.231 feststemte tilskuere troppede op til københavnerholdets debut i mændenes håndboldliga, der blev underskrevet med en 29-25 sejr over de danske mestre fra AaB.

Over 6.000 tilskuere til en håndboldkamp i klubregi i København. Hvem havde troet det?

Ud over altså Jesper ”Kasi” Nielsen og hans folk.

Men nu er det bevist, at også sjællændere gider gå til håndbold, når bare kampen bliver ”pakket ind” på en indbydende måde. Og det skete i dén grad i Ballerup Super Arena, hvor de mange håndboldstjerner blev ledsaget af et medlevende publikum, der beredvilligt lod sig begejstre af masser af musik, røg og lys op til og under kampen efter tysk forbillede.

Det er bestemt ikke utænkeligt, at mange af dem kommer igen for at se de ærmeløse AGKere føre sig frem.

Der var på forhånd enorme forventninger til det stjernespækkede hjemmehold, der har hentet både Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Mikkel Hansen til klubben.

Bare for at nævne nogle af de mest markante nyerhvervelser. Og selv om flere spillere på forhånd har nedtonet forventningerne til det spillemæssige niveau hos AGK, er i hvert fald én ting slået fast.

AG København har et forsvar i absolut international topklasse, som AaB havde utroligt svært ved at dirke op. Og alene af den grund vil det nye københavnske flagskib komme til at vinde mange kampe.

Angrebsmæssigt var ikke alt lige godt, men så hjælper det, at man har en god kontrafase og et par pivhurtige fløje.

Og her er AG København med Stefan Hundstrup og især svenske Niclas Ekberg særdeles godt besat. Svenske Ekberg ringede før kampen ikke særligt højt i danske håndbold-fans hoveder før kampen. Men nu har de fleste vist fået en fornemmelse af, hvad det er for en klassespiller, AGK har på den position.

Alene hans syv mål i første halvleg, halvdelen af AG Københavns høst, taler for sig selv.

Også Joachim Boldsen var i hopla, og egentlig var det kun den spanske højreback, Christian Malmagro, der ikke helt fik vist den klasse, han besidder.

Hos de danske mestre fra AaB var der anderledes meget, der kan forbedres. Og havde det ikke været for Jannick Green, der havde en fantastisk flot periode i målet i første halvleg, kunne det allerede dér være gået grueligt galt for nordjyderne.

En spiller som Henrik Møllgaard, der ellers har landsholdskaliber, var særdeles anonym i første halvleg, og vågnede kun lidt op til dåd efter pausen.

Og heller den svenske nøglespiller Jonas Larholm så man så meget til.

Men ret skal være ret. Nordjyderne mødte en på alle måder skræmmende modstander, og AaB er ikke det sidste hold, der får problemer i Ballerup.

Og så siger de endda i AG København, at man bare skal vente, til de bliver ordentligt sammenspillet. Så bliver det altså rigtigt uhyggeligt.