Håndboldherrerne fra Kielce vandt søndag aften Champions League-finalen efter en vild kamp mod Veszprem.

Köln: Polske Kielce er mestre i håndboldherrernes Champions League efter en helt tæt kamp, som måtte afgøres på straffekast.

Det sker efter en vanvittig finalekamp mod ungarske Veszprem søndag aften.

Kampen stod 29-29 efter den ordinære spilletid, og 35-35 efter forlænget spilletid, og til sidst vandt Kielce 39-38 efter en afgørelse på straffekast.

Det er polske Kielces første Champions League-guld, og holdet måtte igennem en vild kamp, før guldet var hjemme.

Veszprem kom bedst fra start og gik til pause med føringen 17-13, og i anden halvleg stak det polske hold hurtigt af med en føring på hele ni mål.

Men det, der så ud til at være en sikker sejr til Veszprem, blev på vanvittig vis vendt af Kielce.

Veszprem lykkedes længe ikke med noget i angrebet, og Kielce scorede hele ni mål i træk og kæmpede sig op på 28-28 fire minutter før ordinær spilletid.

Først med to minutter igen fik Veszprem igen sat sig på tavlen med et vigtigt mål, men det var ikke nok, da Kielce satte et vigtigt mål ind få sekunder før tid. Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid ved 29-29.

I de sidste to gange fem minutter blev det helt tæt. Kielce fik to udvisninger, men Veszprem kunne alligevel ikke afgøre den ekstra spilletid med en føring. Efter den forlængede spilletid måtte holdene ud i straffekast, da det stod 35-35.

Veszprem fik kun sat tre ud af fem straffekast, og Kielce kunne fejre sejren, da holdet udnyttede det afgørende straffekast.

Veszprem kom til finalen efter en sejr over THW Kiel, mens Kielce vandt over Paris Saint-Germain i semifinalen. Derfor var tre danske spillere i spil i bronzekampen, der blev spillet tidligere søndag.

Her snuppede landsholdsspillerne Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard bronze for næsen af landsholdsmålmanden Niklas Landin og Kiel, da Paris Saint-Germain vandt 29-27.