De danske håndboldherrer er klar til VM-slutrunden næste år i Frankrig efter en 23-20-sejr på udebane mod Østrig i det andet playoff-opgør onsdag.

Danmark tog til Wien med en føring på otte mål, da det blev til en 35-27-sejr i det første opgør i Odense, og samlet kvalificerer Danmark sig med en sejr på 58-47.

Før VM-slutrunden i Frankrig bliver den næste store opgave for Danmark dog sommerens OL i Rio de Janeiro.

Danmark fik en god start i Wien, hvor Niklas Landin leverede en hel række store redninger i en forrygende indledning på kampen fra den danske målmand.

Det betød samtidig, at danskerne fik godt gang i kontraspillet og kombineret med et par drøn fra Mikkel Hansen, så kunne Lasse Svan bringe Danmark foran 9-4 efter et kvarter.

I et dansk undertal lykkedes det for østrigerne at reducere til 5-9, men Niklas Landin forekom at være alt for stor en opgave for de østrigske spillere.

De danske spillere begyndte dog også at brænde chancer, og derfor måtte Danmark nøjes med en 12-9-føring efter første halvleg.

Efter pausen testede den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, forskellige spillere og skiftede ud, hvilket gav Mikkel Hansen en pause.

Østrig fik udlignet til 13-13, men Danmark tog igen afstand i et opgør, der reelt var blottet for spænding grundet det store danske forspring på forhånd samt det faktum, at Danmark var det bedste hold.

Anders Eggert lykkedes omsider med en scoring efter 40 minutter, da han gjorde det til 16-13 til Danmark, efter at fløjspilleren havde misbrugt sine tre første muligheder.

Kort efter leverede Eggert en af sine sjældne afbrændere på et straffekast. Michael Damgaard bragte Danmark foran 21-16, og selv i undertal havde Danmark ikke de store problemer med at spille sig til chancer, men effektiviteten haltede en anelse i slutfasen.

Sejren kom dog aldrig i fare, og på komfortabel vis er Danmark med, når det går løs ved VM til januar i Frankrig.

Det lykkedes derimod ikke Norge at kvalificere sig til VM-slutrunden. Norge vandt ellers hjemme med 29-27 over Slovenien i returopgøret, men Slovenien går videre med en samlet 51-47-sejr.