KØB PLUS!

Flensburg: Knudsen IKKE færdig for DK

Flensburg-Handewitt peger på Michael V. Knudsens alder og fysik som årsag til, at de har tvunget den stærke stregspiller til at melde afbud til VM i Spanien i januar.

Det opsigtsvækkende forbud mod at deltage i VM er skrevet ind i den kontraktforlængelse, som Michael V. Knudsen og Flensburg-Handewitt netop har underskrevet. Ifølge klubbens forretningsordfører Dierk Schmäschke har klubben ikke set andre udveje end at holde Knudsen væk fra VM, hvis samarbejdet skulle fortsætte.

- Det er absolut nødvendigt, at Michael holder pause, mens der er VM. Michael bliver ikke yngre, og hvis han skal holde i flere år, så er det nødvendigt med en pause, hvor vi passer på hans fysik, siger Dierk Schmäschke til sporten.dk og fortsætter:

- Efter et år med EM, OL, masser af kampe i Bundesligaen og nu Champions League så kan han simpelthen ikke blive ved med at spille uden at få pause.

Dierk Schmäschke understreger, at afbuddet kun gælder for VM i Spanien, og han afviser dermed spekulationer om, at Michael V. Knudsen har spillet sin sidste landskamp. Flensburgs forretningsordfører ser derfor ikke nogen grund til, at Knudsen ikke kan være tilbage i de rød-hvide farver, når der i 2014 er EM på hjemmebane i Danmark.

- Der er intet problem i, at Michael spiller EM i 2014, det er kun VM i Spanien, han skal holde pause fra. Jeg håber, at han spiller EM i Danmark, fordi han er en af verdens bedste spillere, og han fortjener at få den oplevelse med, siger Dierk Schmäschke, der er opmærksom på, at beslutningen gør ondt på Michael V. Knudsen.

- Vi har respekt for, at det ikke er en let beslutning for Michael, fordi han brænder for landsholdet, men efter mange år på allerhøjeste niveau er det nødvendigt med et afbud til VM for at passe på hans fysik. Og hvis du kigger på de seneste år har han været meget skadet, og det vil vi gerne undgå i fremtiden, hvis han skal spille to-tre, ja måske fire år endnu.

Ulrik Wilbek lægger ikke skjul på, at han er utilfreds med Flensburg-Handewitts beslutning, og landstræneren mener, at tyskerne skader interessen for håndbold, når de forhindrer de største stjerner i at spille på landsholdet. Den udlægning afviser Dierk Schmäschke dog.

- Flensburg-Handewitt har i en lang årrække leveret spillere til det danske landshold - nogle gange har vi haft seks af sted på en gang - og det har vi tænkt os at fortsætte med. Men vi er nødt til også at tænke på, at de skal fungere på klubholdet. Og det er det, vi gør i dette tilfælde med Michael. Vi har brug for spillere, der kan præstere godt på både klubhold og landshold, det er vi alle sammen interesseret i. Det er det, der giver den bedste reklame for håndbolden, siger Dierk Schmäschke.

Læs også: