*


KØB PLUS!

Finalekritik: Det er katastrofalt DHF

Randers og Viborg er frustrerede over det finaleprogram, som DHF og TV2 dikterer.

Når håndboldkvinderne fra Randers og Viborg i aften har kæmpet sig igennem første DM-finale, gælder det om hurtigt at få restitueret fysisk og mentalt og rette fokus mod returopgøret. Den altafgørende kamp om DM-titlen spilles nemlig sølle 48 timer senere i Viborg.

Og det vækker mildest talt frustration i de to finalelejre, at den anden finalekamp er planlagt allerede til lørdag aften i det midtjyske.

Randers-træner Jan Leslie mener ganske enkelt, det er en hovedløs måde at afgøre et danmarksmesterskab på, efter klubberne siden september hver især har kæmpet sig igennem 28 kampe i grundspil, slutspil og semifinaler.

- Det er en katastrofe for begge hold. Det er latterligt, at man bruger 10 måneder på at komme hertil, og så skal vi spille to kampe på to dage. Det giver bare dårligere håndboldkampe, fordi spillerne ikke har tid til at restituere, og på det her tidspunkt af turneringen er de altså ved at være trætte. Hvis det var herrespillere, kunne det bedre gå, for de har større fysisk kapacitet end kvinderne, siger Jan Leslie, der ærgrer sig over, at finalerne for andet år i træk ikke får optimale betingelser. 

- Sidste år var det det samme. To af vores finaler mod FCM (sidste år blev DM afgjort i en serie på bedst af tre, red.) blev også spillet på to dage. Jeg kan kun appellere til, at programudvalget og TV2 tænker sig om en ekstra gang. Det er fair nok, at man laver fejlen én gang, men at man så gentager den, det er en kæmpe bommert, lyder kritikken fra Jan Leslie.

Også Martin Albertsen, der er cheftræner i Viborg, er uforstående overfor den måde, som DHF og TV2 har valgt at ligge finaleprogrammet på.

- Som jeg ser det, så er det ikke optimalt rent sportsligt. Når man insisterer på at afholde det på den her måde med så kort afstand, så synes jeg lige så godt, man kunne slå det sammen til en stor finale og så få lavet et kæmpe brag ud af det. Det er ærgerligt at spille en hel sæson, og så skal det afgøres på den her måde, siger Martin Albertsen, der også mener, at publikum og tv-seere bliver budt på en dårligere oplevelse, end tilfældet ville være, hvis der var længere pause mellem kampene.

- Når det foregår på den her måde, kommer håndboldkampen jo reelt til at vare 120 minutter i stedet for 60 minutter. Det er stort set umuligt at nå at ændre noget for spillere og trænere til returkampen, siger han.

Ifølge Jan Leslie er finaleplanlægningen et unødvendigt selvmål af DHF, der risikerer at skade damehåndbolden. Randers-træneren påpeger, at klubberne på kvindesiden i øjeblikket kæmper for at holde trit med herreligaen, der modsat kvinderne oplever massiv tilskuerfremgang og løber med størstedelen af opmærksomheden og omtalen.

- Damehåndbolden har jo lidt sværere vilkår lige for tiden, så det handler for os alle sammen om at promovere vores produkt så godt som overhovedet muligt. Og det gør vi ikke ved at spille finalerne på den her måde, siger Leslie og uddyber:

- Vi har stadig et fantastisk produkt, og vi så under EM på hjemmebane, at interessen stadig er der. Men det handler om, at vi alle lige giver fem procent ekstra hele vejen rundt. Vi skal give os selv de bedste forudsætninger for at spille ordentligt håndbold, så vi kan være så attraktive som muligt. Og det gør vi ikke med det her finaleprogram, siger han.

Læs også: