FCM sikrede sejren i grundspillet, selv om holdet satte point til i udekampen mod TTH Holstebro.

Holstebro. FCM Håndbold sikrede sig onsdag aften sejren i grundspillet i Primo Tours Ligaen.

Vicemestrene spillede 30-30 ude mod TTH Holstebro, og det var i første omgang akkurat ikke nok for midtjyderne.

Men senere onsdag aften tabte ligaens nummer to, Viborg HK, hele 23-33 ude til Nykøbing Falster, og så var FCM Håndbold sikker på at vinde grundspillet.

Det var blot anden gang i denne sæsons hidtil 19 ligakampe, at FCM-kvinderne satte point til.

Klubben topper ligaen med 35 point for 19 kampe, otte point flere end Viborg.

Sejren i grundspillet er blandt andet attraktiv, fordi vinderen er sikret en plads i Champions League-kvalifikationen i næste sæson.

Det var noget af en bedrift i sig selv, at FCM Håndbold overhovedet fik et point med hjem fra Holstebro.

Hjemmeholdet førte hele 21-13 ved pausen, inden topholdet iværksatte et imponerende comeback i de sidste 30 minutter.

Team Esbjergs regerende meste kan på ingen måde føle sig sikre på at nå slutspillet, efter at holdet onsdag tabte 28-32 hjemme til Randers HK.

Team Esbjerg var bagud 10-17 i første halvleg, men hjemmeholdet rejste sig og kom foran 22-20 i anden halvleg, inden gæsterne alligevel løb med sejren.

Team Esbjerg er nummer fem med 20 point for 19 kampe, mens Randers HK med 18 point er nummer otte og jagter sjettepladsen, der giver adgang til slutspillet.

SK Aarhus vandt overraskende hele 32-25 over København Håndbold, der tabte for første gang i ni ligakampe.

København Håndbold indtager fjerdepladsen med 24 point, det samme som Nykøbing Falster på tredjepladsen.

Med tre runder tilbage sidder Viborg med 27 point dog fortsat trygt på andenpladsen, der giver direkte adgang til DM-semifinalerne.