Efter tre sejre på stribe led FC Midtjyllands håndboldkvinder søndag det første nederlag i Champions League. Ude mod Buducnost tabte FCM 22-15.

Med bare uafgjort havde det danske mesterhold ellers været sikker på at gå videre fra turneringens første gruppespil og sikre sig en plads blandt turneringens otte bedste hold. Men efter en udmærket dansk første halvleg, der sluttede 12-10 til hjemmeholdet, kollapsede FCMs spil i de sidste 30 minutter.

FCM var kun bagud 13-12 i begyndelsen af anden halvleg, men så blev danskerne ramt af en dobbelt udvisning, og først ved 19-12 kom FCM atter på måltavlen.

Et hav af fejl i det danske angrebsspil var hovedårsagen til sammenbruddet, der ikke stiller FCM alt for godt i kampen om at gå videre. FCM mangler stadig at møde ungarske Ferencvaros ude, og hvis både FCM, ungarerne og Buducnost som ventet slår gruppens fjerde hold, polske Lublin, både hjemme og ude, kan de alle tre slutte på otte point.

I det scenarie bliver det indbyrdes målscore, der afgør hvilke to af de tre hold, der går videre, og med et nederlag i Montenegro på syv mål har FC Midtjylland nu lagt stort pres på sig selv inden udekampen i Ungarn på lørdag.

Hos FC Midtjylland var Stine Jørgensen et af de få oplivende momenter, mens Milena Knezevic og ikke mindst målvogter Clara Woltering stod stærkt i billedet hos montenegrinerne. Til gengæld så man ikke meget til Buducnosts danske islæt, Camilla Dalby, der var anonym i hjemmeholdets set med danske briller alt for sikre sejr.