Der var tale om en jævnbyrdig og intens første DM-finale, da FC Midtjylland besejrede Team Esbjerg 23-22 efter 11-9 ved pausen.

Men det var gæsterne, der havde mest grund til at juble, selvom de tabte den første af de to finaler. FCM havde gæsterne på randen af en knockout, da man med mindre end ti minutter tilbage kom foran med fire mål, samtidig med at Team Esbjergs Rikke Zachariassen fik sin tredje udvisning. Hjemmeholdet kom foran både 22-18 og 23-19, men så gik angrebsspillet i stå. FCM fik ikke scoret flere mål, men det gjorde gæsterne, som i de sidste tre minutter minimerede forspringet og dermed holdt live i spændingen inden den modsatte kamp i næste weekend.

»Vi vinder jo kampen, så det er jo rigtigt godt, selvom vi smider nogle point til sidst. Vi har svært ved at komme igennem til sidst, men det må vi gøre bedre næste gang,« sagde FCMs hollandske stjerne Nycke Groot til TV2 lige efter kampen.

Team Esbjerg havde også deres egen hollandske stjernespiller i form af Estavana Polman. Når det kneb for vestjyderne, sørgede Polman for en befriende Esbjerg-scoring.

»Jeg vil ikke sige, at vi er favoritter, men vi har en en god chance for at vinde,« sagde en meget tilfreds Polman lige efter kampen.

FCMs cheftræner Helle Thomsen forsøgte at skubbe favoritværdigheden over på Team Esbjerg efter den knebne sejr.

»Nu må Esbjerg tage den her favoritværdighed med minus en på hjemmebane.«

Det er første gang, at Team Esbjerg står i en DM-finale, og på lørdag har man altså en udmærket mulighed for at vinde klubbens første danske mesterskab nogensinde.

Kampen blev præget af to stærke forsvar, som fik lukket af og fik tacklet igennem.

Midtjyderne spillede første halvleg uden den knæskadede Line Jørgensen, men efter intens opvarmning på en kondicykel på sidelinjen kom hun på banen i anden halvleg, dog uden at hun fik sat et afgørende aftryk på finalen.

Det var i stedet Stine Jørgensen og hollandske Nycke Groot, der i angrebet var de dominerende spillere for hjemmeholdet.

FC Midtjylland, der tidligere i denne sæson også har vundet pokalturneringen, kom til kampen med en frisk triumf fra den europæisk pokalvinder-turnering, og var på den baggrund svag favorit mod Team Esbjerg, som inden DM-finalen havde haft to ugers kamppause.

Undervejs var det da også midtjyderne, som flere gange så ud til at skulle trække fra og udvide deres tomåls-føringer, men hver gang sled vestjyderne sig tilbage i kampen og slap altså bedst ud af den første DM-finale, selvom det endte med et knebent nederlag.