FCMs håndboldkvinder tog første stik mod Randers i kampen om at spille DM-finaler.

Det begynder at ligne en DM-finale mellem Viborg og FC Midtjylland hos landets bedste håndboldkvinder. Søndag vandt FCM med 25-23 på udebane over Randers HK i den første af to semifinaler.

Grundspillets nummer to har dermed gode kort på hånden før den anden semfinale på hjemmebane næste weekend, ligesom grundspillets vindere fra Viborg har det efter sejr over Team Esbjerg i deres første semifinaleopgør.

FC Midtjylland var kampen igennem i førersædet på trods af den snævre tomålssejr. Udeholdets Line Jørgensen var varm fra start og scorede tre gange i en åbning, hvor FC Midtjylland bragte sig foran 6-1, inden Randers fik styret en respektabel pausestilling på 8-11 i land.

FCM-målmand Sabine Englert var medvirkende til, at Randers ikke kom endnu bedre med i kampen, da hun snuppede to straffekast i første halvleg.

Anden halvleg bød igen på en god åbning fra FCMs favoritter, der bragte sig foran 14-9, inden Randers HK-træner Jan Leslie igen fik sat gang i hjemmeholdet med en timeout.

FCM bragte sig dog foran med fem mål, inden Katrine Fruelund og Randers viste enorm gejst ved at komme tllbage på 20-23 med seks minutter igen.Randers iver kostede dog en udvisning, men Gitte Andersen kunne med sin femte scoring sørge for, at FCM-sejren alligevel kun blev på to mål inden den afgørende kamp i Ikast på søndag klokken 12.15.

Viborg HK skal allerede lørdag eftermiddag forsvare sin føring på fire mål efter første opgør ude mod Team Esbjerg i et forsøg på at sikre sig adgang til de DM-finaler, der giver økonomisk trængte Viborg chancen for at vinde klubbens ligaguld nummer 14.