KØB PLUS!

Et historisk ringe finalenederlag

Danmark tabte VM-finalen mod Spanien med 16 mål. Så stort et nederlag er en VM-sølvvinder aldrig løbet ind i tidligere.

Den danske indsats - eller mangel på samme - i håndboldherrernes tabte VM-finale mod Spanien indskriver sig i idrætshistorien.

For nærlæser man det internationale håndboldforbunds statistikker er en VM-sølvvinder aldrig tidligere løbet ind i så stort et nederlag.

- Jeg er rystet over at nederlaget blev så stort som 19-35. Jeg så finalen sammen med min søn. Undervejs sammenlignede han Danmark med Qatar. Det var ikke ramt helt ved siden af. Lige så lidt modstand, som Qatar ville have givet Spanien, gav Danmark, siger Leif Mikkelsen, der i 1980erne var dansk landstræner.

- Dengang nåede vi desværre aldrig selv helt til tops. Men vi tabte dog aldrig så stort som landsholdet gjorde i VM-finalen. Var vi tæt på dengang, ville vi helt klart have sat en stopklods i, siger Leif Mikkelsen.

I VM-sammenhæng er Danmark én gang løbet ind i et større nederlag. Det skete i Frankrig i 1970, hvor Jugoslavien i bronzekampen vandt 29-12.

Kun én gang tidligere har en VM-guldvinder vundet finalen med et to-cifret forspring: Ved VM 1958 i Østtyskland, da Sverige vandt 22-12 over Tjekkiet.

I VM-finalen i 1993 i Sverige var guldvinderne også suveræne. Her vandt Rusland 28-19 over Frankrig.

Danmark får ved VM om to i Qatar chancen for at revanchere sig.