KØB PLUS!

Englert klar til pokalfinale

FC Midtjyllands målvogter Sabine Englert er tilbage i målet efter sygdom.

FC Midtjyllands håndboldkvinder stiller i stærkeste opstilling, når de i eftermiddag spiller pokalfinale mod KIF Vejen.

- Sabine Englert (målvogter, red.) har de seneste dage været influenzaramt. Men nu er hun raskmeldt, fortæller FC Midtjyllands træner, Helle Thomsen, til sporten.dk.

KIF Vejen har også alle spillere klar. Da FC Midtjylland for en uge siden i Dame Håndbold Ligaen besejrede KIF Vejen 29-18 sad Jette Hansen ellers udenfor med en ankelskade. Men denne er nu helet.

For FC Midtjylland, der efter en fin efterårssæson uden nederlag topper Dame Håndbold Ligaen med 21 ud af maksimum 22 point, er kampen ikke kun vigtig af sportslige årsager. Også rent økonomisk er der meget på spil.

En titel betyder positiv profilering overfor de sponsorer, der betaler en stor del af spillerlønningerne.

- Vi er bevidste om situationens alvor. I år skal vores regnskab gå i nul, mens kravet næste år er overskud. Jeg har ikke det forkromede overblik over klubøkonomien. Men jeg er 100 procent sikker på, at ledelsens krav bliver opfyldt, og at vi mange år frem i tiden fortsat vil være en magtfaktor i dansk kvindehåndbold, siger Helle Thomsen.

Også i KIF Vejen skeler man til de positive konsekvenser en pokaltriumf vil få.

- Vi tørster efter en titel. Den vil ikke kun give masser af positiv omtale. Den vil også være med til at profilere os overfor sponsorerne, siger træner Bilal Sumal, der har vinderrecepten mod FC Midtjylland klar.

- De er storfavoritter. Men vi tror på, at vi kan overraske. Det sker, hvis vi kan stoppe deres velfungerende kontra-maskine, og hvis formår at skyde bedre på Sabine Englert end for en uge side, siger han.

Mens KIF Vejen endnu aldrig har vundet kvindernes pokalturnering, har den midtjyske klub mere stolte traditioner. Således sikrede man sig senest titlen - under navnet Ikast/Bording EH - i 2001 med sejr på 26-17 over Viborg HK.

Læs også: