KØB PLUS!

En usmuk morgen i dansk håndbold

KOMMENTAR

Det er ikke en smuk morgen for dansk håndbold i dag.

Jeg har nu læst alverdens forklaringer frem og tilbage fra alt fra landstræner, til sportschef, til generaldirektør til pressechef i sagen, der handler om, hvorfor de danske håndboldkvinder IKKE vidste, at 5.-pladsen ved dette EM i modsætning til tidligere ikke udløser en VM-billet.

De nye regler er ikke kommunikeret på det europæiske håndboldforbunds (EHF) egen hjemmeside, selv om de blev vedtaget i juni. Selvfølgelig er det ikke vildt imponerende. Men reglerne står i det officielle kampprogram til årets EM.

Og efter at have læse disse forklaringer står jeg stadig ikke tilbage med den overbevisning, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) ikke selv har et anseeligt ansvar for, at man torsdag aften sendte en flok danske håndboldkvinder i EM-kamp mod Norge i den fejlagtige overbevisning, at de kæmpede for VM-billetter.

Tag med på en lille rejse ud i forklaringerne her:

DHF-pressechef Finn Tage Jensen var første mand ude af busken og i lynfart over til håndvasken. Det var EHF, der i en mundtlig briefing inden mesterskaberne havde givet danskerne det tydelige indtryk, at der omkring 5.-pladsen var noget at spille om - og franskmændene havde i øvrigt fået samme opfattelse, skrev Finn Tage Jensen.

Lidt mere respekt for, at der måske også skal kigges indad havde sportschef Ulrik Wilbek. Han holdt i hvert fald muligheden åben ved at sige:  "Det er klart, at skulle der være en fra delegationen, der har vidst, at det har været sagt på det tekniske møde, så er DHF ikke uden skyld. Men det ved vi ikke endnu, før vi har fået snakket med dem," sagde Wilbek i aftes og slog i øvrigt fast, at der slet ikke var nogen kampprogrammer i byen Nis, hvor danskerne spillede de indledende kampe.

Jan Pytlick, landstræneren, der havde fortalt hele den danske presse og sine piger, at det kunne gælde en VM-plads at slå Norge onsdag aften, var flov og rasende og havde ikke travlt med andet end at kigge indad. "Jeg er ikke eksploderet af raseri – men jeg er fand’me træt af, at vi ikke har haft styr på, hvordan reglerne var. Vi må kigge indad og erkende, vi har lavet en kæmpe fejl," sagde han til Ekstra Bladet.

Sidste mand, generalsekretær Morten Stig Christensen, står ovre ved Finn Tage Jensen ved håndvasken. "Jeg ved ikke, hvorfor vores folk har været af en anden opfattelse i Serbien, men jeg går ud fra, at de har fået noget andet at vide og har handlet i god tro," siger han ifølge spn.dk til Ritzau - og så topper han det hele med denne bemærkning, hvor han holder fast i, at der på et møde i Serbien må være kommet en kontramelding i forhold til de trykte regler.

"Jeg har læst programmet, og jeg var klar over det med 5.-pladsen. Men jeg går ud fra, at der er kommet en kontramelding i forhold til programmet, for det kan ske, at der bliver lavet noget om i forhold til programmet. Det er derfor, man holder tekniske møder," siger han.

Okay. Hvis Morten Stig Christensen godt vidste det med 5.-pladsen, så er det mærkeligt, at han ikke som minimum har smidt en advarende sms i retning af Beograd til en dansk delegation, der allerede onsdag var i gang med at tale om 5.-pladsens betydning. Han kunne jo bare forsigtigt have spurgt: Er vi nu helt, helt sikre på, at det forholder sig sådan? Skal vi lige have tjekket op på, at der er VM-billetter i puljen?

At leve i forvisning om, at en mundtlig orientering trumfer en regel, der er trykt sort på hvidt, er mildt sagt en smule naivt. Og det er også en smule synd for de håndboldpiger, som professionelt løste deres arbejde, at lederne omkring dem ikke havde gjort deres arbejde dygtigere.

Derfor er det ikke en smuk morgen for dansk håndbold. Og derfor synes det for let og dumt bare at sige, at det er nogle rundtossede EHF-delegeredes skyld det hele.

Benjamin Munk Lund er nyhedschef på Berlingske Medias sportsredaktion, sporten.dk

Din kommentar

Kommentarer

Det er ikke helt "kun" DHF's skyld

Skrevet af Anonym, Søndag den 16. december 2012, 13:41

Russerne og franskmændene troede det også... EHF skal ikke sige det til de tekniske møder, og de skal slette det på hjemmesiden...

DHF skal have styr på alt materiale og læse referaterne fra de forskellige kongresser!!!

amatører

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 19:23

Det må være på tide, at der bliver udskiftet i den amatørledelse i DHF.
De får trods alt penge for at udføre et stykke arbejde som de helt åbentlyst ikke
er istand til.
Det er jo heller ikke første gang de roder rundt i manegen.
Giv dem en fyreseddel og lad os få nogle kompetente ledere.

Uha. Morten Stig

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 14:17

endnu engang er du i rampelyset, det er bare forfærdeligt at der ikke kan findes en anden til at varetage den opgave i D.H.F. En ny formand var måske også på sin plads.
Det er synd for pigerne, for de har gjort det til ug.

Per Pallesen

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 13:40

Kamp om 5-6 pladsen Come on det er jo fuldstændig ligegyldigt. Men rigtig morsom at høre de to tosser fra TV2 sporten -det vrisne overskæg og Thomas Massestyrt forsøge at sælge varen. Kvindehåndbold er og bliver overvurderet

Hahaha.....

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 13:10

.....ja, der er jo en grund til, at håndbold er og bliver en perifær sport/"bananrepublik". Kompetencen til at udvikle sporten eksisterer simpelthen ikke.

Og som altid er det en "fornøjelse" at følge Morten Stig. Altid i forreste linje, når der skal modtages ros eller man skal klappe sig selv på skulderen. Til gengæld også altid klar til at løbe, når der er optræk til storm. En "forbilledlig leder", der stiller sig foran i såvel medvind som modvind.

At forberede sig

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 12:52

Hvordan forbereder eksperter, ledere og trænere sig til en slutrunde?

Er det ikke ret ofte at regler ændrer sig? Hvad er så lige grunden til, at der ikke er en rutine, der sikrer at alle der har et ansvar om at sætte sig grundigt ind i tingene?

Det omtatle kampprogram der uddeles, - hvad er lige grunden til, at når en kamp tager 1 time, og der er 48 timer mellem kampene tila alt andet end at hygge sig, at så kan man ikke svare for de afgørende simple ting?

Da jeg var 12 år og spillede badmninton, da fik vi udleveret og læste selv reglerne. Da jeg var 12!

Er det ikke bare alt for let at sidde og lukke en masse ekspertviden og snak ud på tv?
Lad os håbe at et eksmepel som dette bliver anvendt fronuftigt. ER man i tvivl, så spørger man!

Kamptidspunkt ????

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 12:45

Det jeg hæfter mig allermest ved er tidspunktet for afvikling af kampen om 5. - 6. pladsen, det virker fuldstændig absurd at den kamp skal spilles set i lyset af at den intet gælder, hvor mange tilskuere og tv-seere mon den kan samle sådan en lørdag middag kl. 1200 ????
For mig at se er det EHF der har skidt i nælderne og kun retfærdiggør div. udmeldinger eller manglen af samme ved at lade kampen blive spillet.
Gad vide om det russiske håndboldforbund var bedre orienteret end det franske- og danske forbund..............

DHF.

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 12:35

DHF burde hedde DAHF oversat Dansk amatør håndbold forbund.
Det er simpelt hen en fadæse at et forbund under Dansk Idræts forbund kan være
så amatøraktige og samtidig ikke have læst reglerne ordentlig.
Ligeledes den udmelding til pigerne at de spiller om direktig adgang til VM.
Med Morten stig Christensen i spidsen og resten af Bestyrelsen burde der
ske en udskiftning.
Lønnen er nok for stor.

Selvicenesættelse

Skrevet af Anonym, Fredag den 14. december 2012, 12:16

Endnu engang skal sporten.dks journalister være en del af billedet og historien. Øv øv øv. Jeg er træt af skallede mænd og redaktører i tern. Hvorfor kan I ikke skrive en kommentar eller artikel uden al den ulidelige selvforherligelse????