*


KØB PLUS!

En oplevelse for de få

KOMMENTAR

Der er sportsfolk, der gennemlever hele karrierer uden at opleve en finale. For finaler er for de få, og finaler er noget særligt.

- Det burde ikke betyde så meget. Det burde ikke føles så godt. Bølger af følelser bliver ved med at skylle ind over mig, lettelse og glæde og endda en hysterisk ro, for endelig har jeg vundet mig et kort pusterum fra mine kritikere, især de indre, skriver den tidligere tennisspiller Andre Agassi om Wimbledon-finalen i 1992 i selvbiografien Open.

Senere skriver han, at omgivelserne efterfølgende taler om ham som en forandret spiller, men selv forbløffes han over, at han kun føler én vigtigt forandring, og det er, at han nu er et af ganske få mennesker på jorden, der kender en særlig hemmelighed om at have stået i - og vundet - en finale.

- En sejr er ikke lige så vidunderlig, som et nederlag er forfærdeligt. Og den gode følelse varer ikke lige så længe som den dårlige. Det er ikke engang tæt på.

Hvis vi skal tro på Agassi, så kan det danske herrelandshold i håndbold stadig mærke de forfærdelige følelser efter nederlaget i VM-finalen mod Frankrig for to år siden. Danskere havde spillet en turnering tæt på det sublime, men var ramt af det uheld, at den gyldne åre blev ramt på et tidspunkt, hvor Frankrig stadig var en helt særlig størrelse i håndboldsporten. Og derfor følte man også gennem hele den VM-finale, at det ville være et lille mirakel, om danskerne kunne stjæle guldet. Sådan er det ikke i dag i VM-finalen mod Spanien.

Danskerne er igen i gang med at spille et brag af en turnering. Vi har talt om badebilletter og en halvlet vej, men vi skylder også at tale om et fokuseret landshold, der er blevet taktisk bedre, end det var til OL. Og vi skylder måske mere end noget andet at tale om, hvor mange danske spillere, der har spillet godt. Dette har jo ikke været et Mikkel Hansen-show, som det var for to år siden.

Han har været god, og man gør ham uret ved at undervurdere hans betydning, selv om hans eget skud ikke kører lige nu, men rundt om ham har en stribe andre spillet på et niveau, der gør det mere end fortjent, at de igen får lov at opleve en finale.

Hvis der findes et VM-kompleks på dette hold (tæt på i både 2007 og 2011), så tror jeg, at det bliver ryddet af vejen i dag. B

Din kommentar