KØB PLUS!

EM-sensation: Danmark dukkede Frankrig

Danmarks 'unge vilde' kvindelandshold vandt EM-kampen over Frankrigs viceverdensmestre 28-27.

Hermed revancherede de nederlaget i EMs åbningskamp mod Sverige, og pludselig er Danmark inde i turneringen igen.

Landstræner jan Pytlicks tropper fik ellers en skidt start på første halvleg.

Efter tre minutters spil havde Frankrig således bragt sig foran 3-0.

Men herefter gik det de godt fightende danskeres vej.

De udlignede til 4-4, kom første gang foran ved stillingen 7-6 - og førte 15-12 ved pausen.

Stor ros til ikke mindst Louise Burgaard, der var foretrukket i startopstillingen i stedet for anfører Line Jørgensen.

Venstrehåndsskytten fra Team Tvis Holstebro lod sig ikke gå på af, at franskmændene stoppede hende med barsk satte tacklinger. Gang på gang kom hun dog på benene igen, og scorede de første 30 minutter på alle sine fire skud.

Danmark, der i Sandra Toft og Cecilie Greve havde en velspillende målvogter-duo, fortsatte de gode takter efter pausen, hvor de straks kom foran 16-12.

Men så vendte billedet.

Frankrig overtog dirigentstokken, og takket være godt angrebsspil førte de efter blot otte minutters spil 18-17.

Danmark lod sig dog ikke ryste.

De kom foran igen 21-20, og førte seks minutter før tid 26-24.

Frankrig udlignede til 26-26.

Men fremragende scoringer på langskud af Pernille Larsen og Louise Burgaard betød, at Danmark mindre end to minutter før tid bragte sig afgørende foran i den hektiske og spændende afslutning.

Nu venter Makedonien i sidste indledende puljekamp lørdag aften.

Her tipper eksperterne ny dansk sejr. Går spådommen i opfyldelse er kvalifikationen til EMs hovedrunde i hus.

Men bliver det i stedet til et kæmpenederlag, er der en minimal risiko for, at Danmark er færdig i turneringen. Det kan ske, hvis Frankrig samtidig taber den sidste puljekamp mod Sverige - og både Frankrig og Makedonien har bedre indbyrdes målscore, når det samlede resultat gøres op.

- Makedonien har i sine to første kampe ved EM (16-29 mod Frankrig og 15-26 mod Sverige, red.) leveret meget skidt spil, siger den tidligere Viborg-målvogter, Valerie Nicholas, der er i Serbien som kommentator for fransk TV.

Hun giver makedonerne mindre end fem procents sejrschance.

- Deres forsvar er stort set ikke-eksisterende, fløjene er uskarpe og fysisk står de heller ikke distancen. Meget skal gå galt for danskerne, hvis de skal tabe dén kamp, siger Valerie Nicholas.

Heller ikke den tidligere svenske landsholdsmålvogter, Claes Hellgren, der under EM arbejder som kommentor for svensk TV, er bange på Danmarks vegne.

- Pytlicks piger er håndboldfagligt langt bedre uddannede end makedonerne. Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forestille mig, at Danmark taber, og måske glider ud af EM. Selvfølgelig kan det ikke udelukkes, at det unge danske hold rammes af nerver. Men selvom det skulle ske, vil de løbe de tunge makedonere over ende. Makedonernes eneste chance ligger i, at de vil blive bakket talstærkt op. Men jeg tvivler på, at deres supportere lørdag aften gider køre et par hundrede kilometer for at støtte et hold, der reelt set ikke har EM-klasse. Nej, Danmark vinder stort, siger Claes Hellgren.