KØB PLUS!

EM-pigerne kommer i pengenød

Kulsorte skyer trækker op over kvindelandsholdet i håndbold. Om tre uger udløber sponsor-aftalen med GF Forsikring, og endnu er der ikke indgået aftale med en ny

Interessen synes ellers stor for de danske håndboldkvinder. Således har over én million tv-seere i gennemsnit fulgt holdets tre indledende kampe ved EM i Serbien.

Men ikke desto mindre er kulsorte skyer ved at trække op over landstræner Jan Pytlicks tropper. Til nytår er GF Forsikring nemlig færdig som hovedsponsor, og en årlig og ekstrem vigtig økonomisk indsprøjtning på ni millioner kroner stopper.

- Det vil være skrækkeligt, hvis ikke der dukker en ny, pengestærk sponsor op. Tanken har jeg slet ikke lyst til at tænke til ende, siger Jan Pytlick, hvis synspunkt bakkes op af landsholdsveteranen Ann Grete Nørgaard.

- Vi har brug for en sponsor. Og det er ikke, fordi vi spillere skal aflønnes. Vi har i flere år alligevel kun tjent småpenge på at spille på landsholdet. Årsagen er den simple, at der skal penge i kassen til at udvikle landsholdet, siger Ann Grete Nørgaard.

Danmarks Idræts-Forbunds formand, Niels Nygaard, har i Serbien været blandt tilskuerne under Danmarks kampe.

- Heldigvis er det ikke 1. januar endnu. Der er altså tid at løbe på. Men for mig virker det underligt, at ingen sponsor endnu har givet tegn til at ville engagere sig i kvindelandsholdet. Jeg vil ikke udelukke, at spillerne på OL-holdet (i sommer i London, red.) udadtil virkede lidt trætte. Men jeg tør da ellers nok sige, at attituden på det hold, Danmark stiller med her i Serbien er anderledes positiv. Det består jo af en flok spillere, der vil have succes, siger Niels Nygaard.

Han erkender dog, at alle i øjeblikket har svært ved at finde sponsorer.

- Der er finanskrise. Det betyder, at virksomhederne holder ekstraordinært godt fat i deres penge, siger Niels Nygaard.