KØB PLUS!

EM-guldvindere udsat for race-hetz

De montenegrinske spillere blev udsat for grove racistiske tilråb fra de serbiske tilskuere, da de søndag aften vandt guld ved håndbold-EM. Hetzen skyldes Montenegros løsrivelse fra Serbien i 2006

Montenegro leverede søndag aften en håndbold-sensation af de helt store, da det lykkedes dem at besejre Norge efter to gange overtid i EM-finalen.

EM-triumfen blev desværre overskygget af de serbiske tilskuere, som stjal overskrifterne på grund af deres racistiske ytringer under kampen.

Svensk TV4 melder, at de serbiske tilskuere kampen igennem skulle have kaldt montenegrinerne for 'albaner-djævler'. Derudover skulle serberne også have ytret, at 'Kosovo er vores'.
 
Konflikten skyldes, at Montenegro i 2006 løsrev sig fra Serbien og blev til en selvstændig nation, og det er der mange serbere, der stadig er sure over.

Det europæiske håndbold-forbund EHF tager kraftig afstand fra de racistiske tilråb.

- Dette er ikke acceptabelt. Såvidt jeg forstår begyndte det mens kampen var i gang. Så kan man altid mene, at de (serbiske tilskuere red.) skulle have været bortvist tidligere, men den slags kan være svært for arrangøren i sådan nogle tilfælde, udtaler Arne Elovsson fra EHF til svensk TV4.  

Montenegro besejrede Serbien i EM-semifinalen med 27-26.

Læs også: