KØB PLUS!

Eksperter beroliger: Derfor vinder DK

Har du allerede nu dårlige nerver op til Danmarks VM-finale mod Spanien? Så lad de her fiire eksperter forklare, hvorfor Danmark snupper guldet i aften

Nikolaj Jacobsen, ekspert på TV2
Derfor vinder Danmark

- Vi vinder, fordi vi har det bedste hold med de bedste spillere. Vi er bedst besat på de fleste pladser.

- Taktisk er vi også dygtigere. Vi kan omstille os, når kampen er i gang. Det så vi mod Kroatien, hvor både spillere og trænere have løsningerne klar.

- Vi har turneringens bedste målmand i Niklas Landin, og man ser tit, at det hold, der har den bedste målmand i en turnering, også ender med at vinde den.

Hvad skal vi have styr på i det spanske spil?
- Hvis vi får held til at presse Spanien, når vi står i forsvaret, så bliver de næsten lidt paniske, og deres spil bliver meget forudsigeligt. Så vil de smide bolden ind til deres streg hele tiden. Det vil gøre det lettere for os.

Lars Christiansen, ekspert på DR
Derfor vinder Danmark

- De har slået Spanien de sidste gange, hvor det har gjaldt noget.

- Danmarks kollektiv er, både hvad angår angreb og forsvar, bedre end Spaniens.

- Landin er er en bedre målmand end Sterbik.

Hvad skal vi have styr på i det spanske spil?
- Spanien er rigtig gode til at spille deres streg - 80 procent af deres spil ligger der. Det er virkelig vigtigt, at den danske midterblok får lukket sammen omkring det, det er et helt klart fokusområde. Men det har holdet også været gode til efter Kasper Nielsen er kommet med, så jeg synes, det ser fornuftigt ud.

Jan Paulsen, ekspert på radio og træner i Mors/Thy
Derfor vinder Danmark

- Danmarks 6:0-forsvar med en tændt Kasper Nielsen og René Toft kommer til at være afgørende. Spanierne spiller ekstremt meget ind over midten. Det kan de ikke ændre, og kommer de ikke ud på kanterne, taber de.

- Niklas Landin vinder målmandskrigen over Arpad Sterbik. Spanien har en chance for at vinde, og det er, hvis Sterbik står en rigtig god kamp. Men med det niveau, Landin har vist, så falder han ikke igennem på nogen måde.

- Danmark vinder, fordi de er favorit. Ulrik siger 50/50, men jeg tror ikke, spillerne køber den. Den ligger mere 60/40 i dansk favør, og det tror jeg, spillerne er bevidst om. Inderst inde ved de godt, at den skal de tage. Men kan de modstå presset fra omgivelserne? Tilskuerne, setup’et og en meget vigtig ting: dommerne. Man ser ofte værtslandet i finalen få kendelser, der går ’den forkerte vej’.

Bent Nyegaard, ekspert på TV2
Derfor vinder Danmark

- Der er en fysisk dimension. Jeg tror, Danmark har været mindst belastet i turnering. Wilbek har fordelt ressourcerne godt. Danmark har ikke været i de konfrontationsopgør, hvor man virkelig mærker kampen på kroppen, som spanierne.

- Vi er mere spilintelligente. Vi forfiner spillet mere i forhold til Spanien som er mere råstyrkebetonet. Det danske spil er bredere funderet og bedre sat op.

- Det forsvar, vi spiller med i øjeblikket, og den måde, Landin står på mål på. Den måde, vi får vores kontrafase til at fungere på. Når den bliver udført så flot, som den gjorde i går, er der ikke noget taktisk fundament, der kan stoppe det, hvis du gør det rigtigt. for så spiller man i overtal hele tiden. Det er det, Mikkel og Møllgaard er så formidable til at fordele. Jeg tror ikke, de når at få deres forsvar på plads, inden danskerne får fordelt spillet rundt.

Finale-fakta
Kampstart:
Klokken 17.15

FINALEN PÅ TV: DR1 sender optakt fra klokken 16.30, mens TV2 sender optakt fra klokken 12.10.

SPILLEHAL: Palau Sant Jordi

Kæmpehallen i Barcelona blev indviet 21. september 1990. Ved OL to år senere blev kampene i basketball-turneringen med blandt andet det amerikanske ’Dream Team’ spillet her.

Når der spilles håndbold, er der plads til 16.500 tilskuere, hvorimod der er plads til 22.000 mennesker, når der bydes på koncerter.

Arkitekterne bag bygningsværket er af japansk afstamning, Arata Isozaki og Mamoru Kawaguchi

SENESTE INDBYRDES MØDE
Danmark og Spanien tørnede sammen 31. juli ved OL i London. Her blev det til dansk sejr på 24-23 efter 13-12 ved pausen. Mikkel Hansen blev dansk topscorer med otte fuldtræffere.

Læs også: