KØB PLUS!

Eks-træner: Landin er verdens bedste

Niklas Landin har fundet topformen på det helt rigtige tidspunkt - eks-træner udråber ham til verdens bedste målmand

Niklas Landin er for alvor trådt i karakter ved VM, hvor han har været ren verdensklasse i kvartfinalen og semifinalen, og dermed kommer den danske keeper til finalen mod Spanien med en kæmpe selvtillid.

Med sin ekstremt arrogante målmandsstil, hvor han ikke engang ser ud til at anstrenge sig for at snuppe boldene, har han fuldstændig pillet modet ud af de ungarske og kroatiske skytter i de to seneste kampe. Niveauet i de seneste kampe, hvor han flere gange har grebet modstanderen ud, står i skærende kontrast til den lidt haltende start, den 24-årige profil fik på VM.

Det er efterhånden blevet et fast indslag ved landsholdets slutrunder, at Landin starter halvsløvt ud, men så til fulde lever op til devisen om, at ’big players make big plays in big games’, når de afgørende kampe spilles. Og tendensen er noget, Landin selv har bemærket.

- Ja, jeg kan også sagtens selv se det. Men jeg er rigtig glad for, at det er gået, som det er de seneste år. Det er godt, det er den vej, det går, så jeg ikke topper i gruppekampe mod Qatar og Chile, siger Landin og tilføjer:

- Det går bare altid lidt bedre, når det hedder noget specielt. Jeg har bare altid haft en god føling med de der kampe, hvor det er liv eller død. Sådan var det også, da jeg stod ungdomsslutrunder. Jeg ved ikke, om det har noget at gøre med, at man er lidt ekstra nervøs, at man sætter sig op på en anden måde, eller at der kommer lidt flere tilskuere, eller hvad det er, lyder det fra landsholdets stjernekeeper.

Skal Danmark vinde VM-guldet i finalen mod Spanien, vil det sandsynligvis kræve endnu en storkamp fra Niklas Landins side. Med de sidste kampe in mente er der da ingen grund til at tro, at Landin ikke endnu en gang er kan sætte muren op i det danske mål - den fornemmelse har også TV2-ekspert Nikolaj Jacobsen, der tidligere har trænet Niklas Landin, da han var assistenttræner i BSV. Jacobsen mener ganske enkelt, at Landin er kongen over alle keepere i øjeblikket.

- Hvis du ser henover et helt år, så synes jeg bare, han er den bedste, der er i verden. Han har en fantastisk stabilitet. Så vil jeg godt vedkende, at Stebik (Spanien, red.) er en fantastisk målmand, Kasper Hvidt er fantastisk, det samme er Alilovic (Kroatien, red.) og Stanic (Serbien, red.), siger Nikolaj Jacobsen og fortsætter:

- Men når du kigger på stabiliteten henover en hel slutrunde og en hel sæson, så synes jeg ikke, det er for meget at sætte prædikatet på ham, at han er verdens bedste. Hans EM-guld, hans fantastiske sæson i Tyskand. Jeg kan ikke se, hvem der topper det, lyder det.

Læs også: