Efter 'brasserbank': Nu snupper vi bare bronzen

Der blev knebet adskillige tårer blandt de danske håndboldkvinder efter nederlaget i VM-semifinalen på 21-27 mod Brasilien.

Værst medtaget var Cecilie Greve.

- Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har været så skuffet efter en håndboldkamp, fremstammede målvogteren fra ligaklubben HC Odense.

- Vi afslutter elendigt, og at vi intet lærte af nederlaget til Brasilien i det indledende gruppespil, forstår jeg simpelhen ikke. Endnu engang giver vi dem lov til at komme stort og afgørende foran. Jeg er rasende. Men desværre kunne vi ikke stå imod deres benhårde pres, sagde Cecilie Greve.

Ikke desto mindre så hun positivt på de danske muligheder i søndagens bronzekamp mod Polen.

- Vi skal have lov til at være skuffede lige nu. Men når vi vågner i morgen (i dag, red.), er vi klar igen. Det er jeg 100 procent sikker på. Jeg ved godt, at danske landshold sjældent har toppræsteret i bronzekampe. Men vi tilhører en anden og ny generation. Jeg garanterer, at det ikke bliver noget problem, at sætte sig mentalt op til den kamp. Nu snupper vi bare bronzen. Og så har vi trods alt lidt med hjem i bagagen til jul, sagde Cecilie Greve og blev bakket op i sit synspunkt af landsholdsanfører Line Jørgensen.

- Jeg er glad for, at VM for vores vedkommende ikke sluttede med kampen mod Brasilien. Nedturen her skal vendes til optur mod Polen, sagde Line Jørgensen og tilføjede:

- Jeg tror på, at vi rejser os. Vi er før løbet ind i en øretæve og har dagen efter rejst os flot i flok. Men for at vi skal få medaljer med hjem kræves, at vi står sammen.

Kristina Kristiansen kan heller ikke forestille sig, at det bliver noget problem at sætte sig op til VMs sidste kamp.

- Før VM var der ingen, der havde regnet med, at vi ville ende i top-4. Nu står vi i en kamp om bronzemedaljerne. Den skal vindes. Og det gør vi, fordi vi er et godt hold, sagde Kristina Kristiansen, der roste det brasilianske landshold til skyerne.

- De var bedre end os. Når det er sådan, er det ingen skam at tabe. Årsagen, til at de og ikke vi nu er i finalen, skyldes, at de er mere rutinerede, sagde Kristina Kristiansen, der trods adskillige fæle kiks delte topscorerværdigheden hos Danmark med tre fuldtræffere. Samme måltal som Maria Fisker, Anne Mette Hansen og Mette Gravholt blev noteret for.

Det var Line Jørgensen enig i.

- Brasilianerne har spillet fast sammen i seks år. Det er kun 15 måneder siden, at vi blev samlet. Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at se pessimistisk på fremtiden. Om to år er der VM i Danmark. Til den tid vil vi spille endnu bedre end vi gør nu, sagde Line Jørgensen.

Læs også: