Dramatisk sejr over Tyskland: Danmark er i VM-semifinalen!

Danmarks håndboldkvinder er i VM-semifinalen.


I en tæt og dramatisk kvartfinale i den nordserbiske by Novi Sad blev Tyskland, der ellers hidtil var gået ubesejret gennem turneringen, besejret 31-28.

- Det er fantastisk. Vi spiller en rigtig fin kamp, hvor vi rammer tyskerne, hvor det gør ondt. Vi spiller godt i kontraspillet og står rigtig stærkt i forsvaret i nogle vigtige perioder, sagde Jan Pytlck til DR1 efter kampen.

Nu venter der en semifinale fredag aften mod Brasilien. Det er mindre end en uge siden, at de to hold sidst mødte hinanden. Dengang vandt Brasilien 23-18, men der er ingen tvivl om, at danskerne tørster efter revanche.

Og det bliver en anderledes kamp denne gang, mener Tysklands danske landstræner Heine Jensen.

- De (Danmark, red.) er et ungt hold, som vil fremad, og de har fået masser af selvtillid efter sejren over Montenegro. Det var vel en større overraskelse, at de vandt over dem, så deres chancer er vel gode mod Brasilien. Jeg ønsker dem al mulig held og lykke, sagde han

For Heine Jensen forløb kampen mod Danmarks ellers præcist, som han have ønsket, men i slutminutterne gik planen i vasken.

- Vi var ikke modige nok i slutminutter. Vi har nogle ok chancer, men vi brænder en del. Vi har nogle ok chancer og fører med to, hvor vi brænder helt fri fra stregen, og var vi kommet foran med tre, var det blevet en anderledes kamp. Men vi er ikke skarpe nok i de afgørende chancer, og derfor kan Danmark indhente os. Det ærgrer mig lidt, at vi ikke var modige nok, for kampen forløb, som vi havde håbet på, at vi kunne holde det tæt, men til sidst var vi ikke modige nok. Vi må hjem og øve os, sagde Heine Jensen.

Mod Tyskland var sygdomsramte Pernille Holst Holmsgaards vante plads i midterforsvaret ved siden af Marianne Bonde fra kampens start overtaget af Stine Jørgensen.

Til gengæld var det overraskende, at Kristina Kristiansen i forhold til den vundne VM-ottendedelsfinale mod Montenegros regerende europamestre havde overtaget Jane Schumachers rolle som playmaker.

Det forklarede assisterende landstræner Ulrik Kirkely ved den sædvanlige pressebriefing en time før kampen med, at man havde intentioner om at løbe om kap med de tunge tyske spillere.

- Vi betragter kampen mod Tyskland som lidt af en svendeprøve for os, sagde Ulrik Kirkely og tilføjede:

- Tyskland har under VM været et niveau bedre spillende end Montenegro. Vi skal derfor toppræstere over hele linien for at vinde. Tyskland har nogle stærke skytter, der skal stækkes, sagde Ulrik Kirkely.

Den danske taktik så langt ind i første halvleg ud til at virke efter hensigten.

Tyskerne kunne i denne del af kampen slet ikke følge med i det høje tempo, som ikke mindst så ud til at behage playmaker Kristina Kristiansen. Med stort overblik spillede hun holdkammeraterne i fri scoringsposition, ligesom hun selv lavede fem mål på seks forsøg.

Danmark kom foran 3-0 og førte såvel 11-7 som 16-13.

Men i de sidste minutter før pausen kiksede danskerne.

I stedet for at straffe tyskerne, da den tidligere Team Tvis Holstebro-spiller Anna Loerper blev udvist, tabte de overtals-situationen 0-1. Og da Anne Mette Hansen og Louise Burgaard efterfølgende misbrugte kæmpechancer, var stillingen 17-17 inden de sidste 30 minutter.

Tyskernes optur fortsatte i anden halvleg, hvor de straks bragte sig foran 18-17.

De fortsatte med at dominere frem til 10 minutter før tid, hvor de første 26-24.

Men så fik Cecilie Greve i det danske mål langt om lange 'læst' de tyske skytter, og da Trine Østergaard på venstrefløjen samtidig fik lavet et par afgørende mål, var Danmark seks minutter foran 27-26.

Herefter så danskerne sig ikke tilbage og kørte med stor overbevisning en sikker tre-måls-sejr i land.

Hos Danmark blev Kristina Kristiansen topscorer med syv mål, mens Trine Østergaard lavede seks.

Ved VM for to år siden i Brasilien nåede Danmark også semifinalen. Men dengang måtte landstræner Jan Pytlicks tropper nøjes med fjerdepladsen.

Læs også: