KØB PLUS!

DK kørte over Makedonien og er videre

Danmarks håndboldkvinder fortsætter deres EM-optur med sejr over Makedonien på 37-30.

I en stemningsfuld og til tider ganske hektisk atmosfære i den serbiske by Nis' nybyggede, runde sportshal, Cair, sikrede landstræner Jan Pytlicks tropper de forventede og krævede to point mod Makedonien. 

Sejren på 37-30 betyder nemlig, at Danmark er klar til at duellere mod Tjekkiet, Serbien og Norge i EMs såkaldte hovedgruppe. Kampe som spilles mandag, tirsdag og torsdag i Serbiens hovedstad Beograd.

- Stor ros til Danmark. De spiller dejligt positivt. Jeg forventer mig meget af dem i hovedrunden. Som jeg ser det, er der potentiale til en Top 4-placering, siger 'verdens bedste håndboldspiller', Bojana Popovic, der efter OL har indstillet sin aktive karriere, for i stedet at blive sportschef i den montenegrinske klub Buducnost..

Også den tidligere danske landsholdsspiller, Anja Andersen, er optimist på det danske holds vegne.

- Hvis det går lige så uimponeret til opgaven som i de seneste par kampe, er der noget stort i vente. Det er et fint udgangspunkt, at Danmark ligesom Sverige og Frankrig er videre med to point. Mit råd er, at de fokuserer på egne kvaliteter i stedet for at indstille spillet for meget efter modstanderne, siger hun.

Set med danske briller blev første halvleg langt fra nogen håndboldmæssig nydelse.

Stik mod eksperternes forudsigelser lykkedes det for Makedonien at give de rød/hvide kamp til stregen.

Makedonerne, der blev bakket godt op af omkring 500 medrejsende fans, tog således teten fra start, og førte såvel 4-2 som 8-6.

Men efter et kvarter slap kræfterne op.

Og samtidig med at danskerne fik styr på både forsvar og kontrafase kom man foran 17-13, som stillingen var ved pausen.

Hermed var kampen i realiteten afgjort. Makedonien, der med en sejr ville have kvalificeret sig til hovedrunden, mistede selvtilliden, hvordan Danmark stille og roligt kunne udbygge føringen. Så stor var styrkeforskellen i anden halvleg, at Danmark tillod sig at eksperimentere med opstillingen. Blandt andet fik Sofie Bloch-Sørensen en del spilletid.

Til gengæld måtte det danske landsholds reservemålvogter Rikke Poulsen endnu engang nøjes med at se med fra sidelinien.

- Jeg betragter det som en cadeau, at jeg er med hernede. Men Pytlick må gerne snart hive mig ind i truppen. Jeg er ved at blive utålmodig, siger Rikke Poulsen, der leverede fine præstationer, da Danmark i begge efterårets to Golden League-turneringer i henholdsvis Aarhus og Bergen besejrede Norge.

- Norge bliver en hård nød at knække i hovedrunden. Men de er ikke bedre end at vi kan score et hattrick mod dem. Jeg er klar til at levere en stor præstation, hvis jeg får chancen, siger Rikke Poulsen, der også ser frem til kampene mod værterne fra Serbien og Tjekkiet.

- Det er hold, vi ikke må undervurdere. Begge har under EM givet Norge kvalificeret modstand. Specielt kampen mod Serbien kan blive sjov. Jeg vil virkelig elske at spille for 10.000 larmende tilskuere, siger Rikke Poulsen, der er overbevist om, at Danmark vender hjem med en fin placering.

- Vi er her for at lære. Men jeg mener, at vi kan besejre alle. Bliv ikke overrasket, hvis vi ryger til tops. Modstanderne hader at spille mod det tempofyldte spil, vi praktiserer, siger Rikke Poulsen.

Den danske topscorer mod Makedonien blev Mie Augustesen med ni mål.

Læs også: