Pressenævnet kritiserer BT i denne sag - se kendelsen her

I Danmarks Idrætsforbund ser de med stor alvor på BTs oplysninger om, at nogle Skanderborg-spillere forsøgte at købe sig til sejr over Sønderjyske i Herre Håndbold Ligaen i sidste runde af grundspillet i sidste sæson.

Det forklarer Morten Mølholm, der er udviklingschef i DIF og sidder med øverste ansvar på matchfixing-området.

- Det er nyt for os. Det er ikke noget, vi har fået oplyst i vores efterforskning af sagen (mod BSV- og Sønderjyske-spillerne, red.). Det er klart, at det er noget, vi vil kigge på. Det er meget alvorligt, hvis det er rigtigt, siger Mølholm.

Han understreger, at Skanderborg-spillernes adfærd er et endnu mere alvorligt brud på reglerne end det, som BSVs og Sønderjyskes spillere begik, da BSV-truppen sendte 15.000 kr. til sønderjydernes bødekasse før den sidste kamp i grundspillet.

- Det er et klart brud på vores matchfixing-regler. Det er at gribe ind i kernen i al idræt. Resultatet skal ikke være bestemt på forhånd. Det er et brud på reglerne ligesom med den sag, der kører i øjeblikket. Der er pengene så udlovet på baggrund af en sejr. Men er det jo endnu værre, når man beder nogen om at tabe med vilje, det kan enhver sige sig selv. Nu må vi se, hvad der kan bevises. Det vil jo sandsynligvis komme til at bero på vidneudsagn, som det ofte er i den her slags tilfælde, siger Morten Mølholm, der ærgrer sig over at høre om endnu en matchfixing-sag.

- Vi lægger ikke skjul på, at vi ser med stor alvor på de her ting. Siden vi oprettede de her matchfixing-regler for godt et år siden, er det ikke nogen hemmelighed, at vi ikke forventede at bruge så mange ressourcer på det her eller at se så mange sager - senest ved de to tennisturneringer. Men det viser jo desværre, at vi nok har undervurderet, hvor meget det her egentlig fylder i dansk idræt, siger Mølholm.