KØB PLUS!

DHF: Vi FIK altså forkert besked

DHF-toppen holder fast i, at man blev fejlinformeret forud for EM om femtepladsens betydning.

Kvindelandsholdets pressemøde fredag middag udstillede en klar splittelse mellem på den ene side forbundets generalsekretær Morten Stig Christensen og på den anden side formand Per Berthelsen, pressechef Finn Tage Jensen og landstræner Jan Pytlick.

Forud for pressemødet havde Morten Stig Christensen fastslået, at han var vel vidende om, at femtepladsen ikke ville give adgang til noget som helst, og han undrede sig over, at hvordan de danske ledere i Serbien kunne have fået den modsatte opfattelse.

Pressechef Finn Tage Jensen åbnede mødet med at lægge våbene ned og konstatere, at der var blevet begået en fejl:

- Vi hverken kan eller vil løbe fra vores fejl. I Media Guide Line står der klar og tydeligt, at kun de to første hold kvalificerer sig til VM.

Men så vendte pressechefen alligevel tilbage til den samme forsvarstale, som han brugte sent torsdag aften, da det stod klart, at Danmark ikke kan bruge en eventuel femteplads til noget som helst.

- Den franske delegation spurgte til det ved det tekniske møde inden EM (hvor reglerne bliver gennemgået for alle de deltagende landshold, red.), og fik svaret at femtepladsen kunne komme i spil. Den svenske delegationsleder Stefan Lövgren var af den samme opfattelse.

Men her kunne TV2s håndboldreporter Thomas Kristensen, der vedholdende spurgte ind til DHFs fejltrin og manglende interne kommunikation, imidlertid pille DHF-forsvaret fra hinanden. Han kunne fortælle, at svenske Stefan Lövgren følte, at han ikke fået klar besked, og at han derfor var vendt tilbage til EHF for at finde ud af, hvor mange VM-billetter, der var på spil - også hvis Norge, automatisk kvalificeret som forsvarende verdensmester, og Serbien, der er med som værtsnation næste år, endte med at blive blandt de sidste fire hold. Hvorfor havde DHF ikke gjort det samme, der var nogen tvivl, spurgte TV2-reporteren.

- Hvis man føler, at man har fået en ordentlig forklaring, så følger man ikke op - ellers kan man jo blive ved, affærdigede en tydeligt presset DHF-pressechef, der mente, at sagen havde fået karakter af en 'Hvem er morderen-jagt'.

- Vi er naturligvis trætte af det. Der er sket en fejl, og det kan vi sagtens leve med.

Adspurgt om hvordan det kan være, at man ikke bare havde talt med DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen, når han så tydeligt vidste klar besked, svarede pressechefen:

- Det må du spørge Morten Stig Christensen om. Han har haft fuld tillid til, at vi er rigtigt informeret. Vi er en selvkørende enhed hernede.

DHF-formand Per Bertelsen fortalte, at han i lighed med Morten Stig Christensen havde været til stede ved EHF-kongressen sidste sommer, hvor regelændringen om kun to VM-billetter blev besluttet. Men formanden kunne ikke mindes at have hørt om den nye regel.

- Jeg var ikke opmærksom på, at reglen var blevet ændret, sagde Per Bertelsen, der ikke umiddelbart ville kommentere på Morten Stig Christensens udmelding tidligere på dagen om, at der ikke er nogen grund til at spille kampen om femtepladsen lørdag middag.

- Vi ved ikke, hvad Morten har ment, hvis han har sagt det.

Pressechefen afviste, at det overhovedet har været på tale at droppe kampen mod Rusland lørdag:

- Der har aldrig været inde i overvejelserne. Selvfølgelig skal vi spille og selvfølgelig giver vi den fuld gas, sagde han og fik opbakning fra landstræneren.

- Jeg synes ikke, at den kamp er overflødig. Hver eneste kamp har betydning i udviklingen af det her hold, sagde Jan Pytlick, der heller ikke ville forholde sig til generalsekretær Morten Stig Christensens udmelding.